Thursday, 26 August 2010

Yahoo!!!dapat duit raya

Alhamdulillah, syukur.
semalam, 15 Ramadhan 1431H, mama dapat duit raya dari kompeni.
ekceli, tetiap tahun mmg dapat duit raya ni, bagi yang dah kompom jek la.
yang lom kompom, gigit jari je lorr..hehe
semalam pun, yang keje gomen pun dapat kan??RM500.banyak tu!!! tahun lepas RM250jek kan?? aduh, dah lupa arr.mama bukannya keje gomen pun, tapi tumpang happy gak.
kompeni mama bagi maximum sebulan gaji tuk 'festival advance' ni. bukan jek pekerja muslim yg dapat tau.
'festival advance' ni tuk Deepavali & Chinese New Year gak.
cam tahun lepas gak, mama dapat sebulan gaji.
syukur, sbb leh la top up duit tuk bayaw insurance ngan roadtax cik Persona yg expired 21/09/2010 neh.
nape lah dia mati time raya kan, kalau tak leh lah kami beraya sakan.hehe

ok, nak buat checklist persiapan raya lah, aci tak??
ala, raya kan lebih kurang 14hari jek lagi, kowang tak excited ke?
mama?biasa-biasa jek.takde excited sangat. cuma dok pikirkan persiapan Zahra jek.
dialah manusia paling happy bila nak raya ni.hehe

ok, jom check it out!!!
Zahra
  1. baju kurung sedondon tuk zahra -LOM BELI
  2. kasut raya - DAH, beli di cotton on kids
  3. Sandal raya - LOM BELI
  4. Jeans - DAH! 2helai MIKI kids
  5. T-shirt - DAH! sehelai MIKI kids
  6. Blouse - DAH! 5 helai (3 MIKI kids, 1beli online & 1lg xde jenama)
  7. Accessori - tak perlu kot.Zahra bukan nak bersepit ke hape :(
Mama
  1. Baju kurung/jubah sedondon - LOM BELI
  2. Kasut Raya - LOM BELI
  3. Jeans - LOM BELI
  4. Shirt - DAH!MIKI maternity
  5. cuti raya - DAH apply
Papa
  1. Baju Melayu - LOM BELI
  2. kasut raya - LOM BELI
  3. Jeans - LOM BELI
  4. Shirt - DAH!sehelai PADINI
  5. Kemeja - LOM BELI
Rumah
  1. Langsir - TAK PERLU.pakai last 2years punye.cuma nak beli day curtain
  2. sarung kusyen - LOM BELI
  3. Karpet - LOM BELI
  4. Bunga hiasan - LOM BELI
  5. Kuih Raya -LOM BUAT (cuma dah order tart jem)
  6. bekas kuih raya - TAK PERLU.guna last yr punyee
  7. Cat - TAK PERLU.masih elok
  8. kemas rumah - LOM lagi!!!
  9. Duit raya - LOM tukar
so, kowang nampak tak?lagi banyak yg LOM dari DAH kan?
nampak no mama tak excited kan??
yelah, mak mama kan lom sehat, so kureng excited la nak raya.
selalunya, mak yang gigih buat persiapan.selagi mama tak buat kuih, selagi tu mak asek tanya.hehe
tapi, tahun ni, mak tak amik kesah pun.yelah, mak lom sehat sepenuhnya.
lagipun, dengan keadaan mama yang asek lemah gemalai longlai ni, cam tak larat nak buat semua sendiri.
tapi, insyaAllah mama cuba buat sikit-sikit demi Zahra lah. sebab dialah yg paling excited. asek nak try baju raya yg dah beli tu jek.kasut raya tu pun, dia gigih nak pakai dah.ekeke

bukan mama tak nak buat persiapan, mama kan terikat dgn medical check up every two weeks tu.nak amik cuti tuk buat persiapan pun susah.cuti nak abes dah.huhu
lagipun, papa tengah sibuk nak test.so, memang payahlah nak kuar shopping kan.
tunggu papa abes test, baru nak kuar shopping beli baju raya sedondon.
kuih raya, insyaAllah nak buat time cuti merdeka ni.tak buat banyak kot, 2 atau 3 jenis jek.

korang punye persiapan raya cane??mesti gempak kan??



love: mamazahra ^__^

1 comment:

~mama danish~ said...

aku alhamdulillah dah selesai... aku beli dr sebelum posa lg. aku takut bulan pose ni aku x larat nak menyopping....

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!