Thursday, 17 December 2009

Cerita Weekend Kami

mintak mahap ye kengkawan.
aineh, entry kepam juge.
nak gak citer walopon dah basi.
cerita wiken kami.
Sabtu 12/12/09
kemalasan hari Jumaat tu, mama brought forward ke Sabtu.
teruk kan??
ntah, malas sangat.
rasa mengantuk jek.
seharian mama lepak depan TV.
papa yang melayan Zahra.
Bekfes pun mama tak buat.
mama panaskan kuah spagetty tuk bekfes papa.
mama pulak, makan oat jek.
sekali lepas bekfes, papa belikan mama roti.
oleh kerana kemalasan melanda, mama amik roti bubuh dalam bread toaster jek.
pastu sapu ngan peanut, jem & garlic butter.
peh!!sedap sungguh.
abes 4 keping tuh.
makan sekali ngan mak n Zahra.hehe
lunch pulak, mama tak masak.hehe
ketiduran.
bangun-bangun jek, papa dah siap goreng ikan & tengah lunch ngan anak daranya.hehe
bertuah punye isteri.
oleh kerana rasa bersalah, mama tak makan pun.
lepas solat, terus masuk dapur prepare tuk buat bubur.
suruh papa gi kedai beli santan & tepung cha-cha.
korang penah makan bubur cha-cha tak??
tahu bubur cha-cha tu camne?
ala, yg ada tepung kaler-kaler tuh.
mama bubuh keladi yg mama potong dadu & cebisan tepung gandum yg mama bancuh ngan air.
sedap hooo....
sowi kamera tak bagus, tu yang nampak semacam jek.hehe
Ahad 13/12/09
13/12/09 tuh besday anak sulung ibuzahra, Hazwan Iqbal bin Kamal.
besday dia yang ke-10.
kebetulan jumaat tu, dia baru khatam Quran.
so, ibuzahra wat lah majlis tuk dia.
Birthday cake...
Birthday boy yg tinggi ye, yg ketot tu adik dia, Hazmi Irfan.nyebok jek..hehe
acara cake cutting....
papa & zahra...

sungguh berselera mereka berdua makan..
maklumlah, mama tak masak tengahari.hehe
dan...tuan punye belog yg comellicious.wakakaka

Antara tetamu yang hadir...semua adalah adik-beradik & anak2 sedara jek.

ibuzahra yg baju cekelat ye... mummy sexy tu, anak sedara mama..Yuyun&babynya, Arissya Syahmimi
dan..
anak dara mama yg dah mula buat hal...

makan+sembang...


dan sembang lagi...

antara juadah yg ada...

mee kari, pulut kuning,meehun singapore,apam balik,kuih-muih,jelly,kacang kuda,popia & etc.


lepas makan & sembang, semua balik lepas solat maghrib.
kami pulak, package makan tuk dinner sekali.
balik umah, terus tidur kepenatan.
p/s:before tidur tu, sempat lagi tgk debaran Sehati Berdansa.
Dira & Ash dah terkeluar.sedih.
suka sgt kt Dira :)



love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

comelnye bday kek tuh. colourul lagik..=D..

~mamazahra~ said...

lily: kek ready-made,beli kt kedai kek area rumah ni jek.tp, sponge dia rasa kureng sikit.hehe..biasalah, kek kampunbg mane bleh lawan SR

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!