Thursday, 17 June 2010

Cik Zahra yang akan jadi kakak

tak lama lagi jek...
insyaAllah, bulan February nanti Zahra akan dapat adik.
itu bermakna zahra akan jadi kakak.
sebenarnya, macam tak percaya pun ada.
dulu mama plan, masa zahra umur 5 tahun baru mama nak bagi adaik.
sbb mama rasa, Zahra masih terlalu kecik nak ada adik.
tapi, setelah berbincang dengan papa dari hati ke hati...
akhirnya...
kami setuju tuk tambah ahli baru dlm Our Lil Sweet Home...
dan, doa tu jadi kenyataan bila 31-May-2010 aituh, Dr sahkan mama hamil lagi.
Alhamdulillah...
cane dengan Zahra?
dah sedia ke nak jadik kakak?
Alhamdulillah, Zahra sangat memahami.
bila mama tanya dia,
mama: "Zahra nak baby tak?"
zahra: "naaakkkkk"
mama: "zahra nak baby boy ke baby girl?"
zahra: "baby boooyyyy"
hikhikhik..
ntah faham ke tidak zahra ni, ke main hentam jek.ngeh3

sekarang ni, mama selalu nbagitau Zahra yang dalam pewot mama, ada baby dia.
dan Zahra macam paham jek..
asek2, cakap kat mama...
zahra: "maaa...cayang babyyyy..." [sambil kiss pewot mama byk kali]
padahal, pewot mama buncit sbb tak jaga pantang masa bersalinkan zahra dulu.hikhik

apapun, mama dan papa tahu, Zahra akan jadi kakak yang baik tuk adik dia.
walopon kekadang, Zahra menunjukkan sifat garangnya pada budak2 yang kecik dari dia.
habis dibulinya..hehe
harap, Zahra akan jadik kakak yang penyayang dan dapat melindungi adik dia

ini lah muka, si manja yg akan jadik kakak...
auuwww!seksi youuuu!!!


si manja yang agak terabai bile mama mengalami morning sickness.hukhuk.cian diaaa!!!

muuuaaahhh!!!mama tetap sayang kamu walaupun kamu akan dapat adik tak lama jek lagi...



love: mamazahra ^__^

4 comments:

Zaidah said...

tahniah mamazahra....jaga diri yerk...dapat jugak zahra gelaran kakak...hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

seronoknye Zahra nak dapat adek yek. harap masinlah mulut Zahra dpt adik boy..hehehe

p/s: waahhh..dh ade watermark nmpak..kite teringin nak buat tp rase mesti kurang rajin nak tepek watermark tu kat pic nanti..huhu

Hot Mummy said...

wah!tahniah mama zahra!

ita cutevirus said...

alahai.. sweet nyer zahra...
jangan risau norly... kalo anak pompuan ni, die cepat terima kenyataan yang die akan ada adik... lagi satu, budak pompuan ni ada naluri keibuan tau...
kalo tak caye, tunggu bile die da ade adik nanti...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!