Tuesday, 1 June 2010

Saat Yang Diidam

Ini lah saat yg kami idamkan..
yg kami tunggu sejak beberapa bulan lepas...
Alhamdulillah, akhirnya Allah makbulkan doa kami...
di penghujung bulan May ini berita ini kami terima, Syukur ya Allah atas rezekimu ini...
bukan 1 berita yg kami terima, tapi 2...Syukran jazillan

apa berita tuh?
1. papa terima SURAT TAWARAN melanjutkan pelajaran dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan (Perniagaan Antarabangsa) di UiTM, Shah Alam.
dah lama papa berniat nak sambung dalam bidang bisnes neh.Akhirnya Allah makbulkan jugak.
ujung bulan April aituh, papa apply tuk buat pjj kt UiTM, alhamdulillah 31-05-2010 kami terima berita itu.
papa akan daftar 20-06-2010 ni. harap segalanya berjalan lancar.so, papa kenalah usaha keras tuk kerja sambil belajar ye!!!

dan...berita gembira ni ditambah pula dengan berita....

2. Alhamdulillah, mama di sahkan hamil lagi.
saat itu berulang lagi. siapa sangka kan.hikhik
ekceli, ujung April aituh, papa request tuk ada baby lagi dalam family kecil kami ni.
sebagai isteri, mama ikutkan jek.
walopon plan asal kami, nak tunggu Zahra genap 3 tahun dulu.takpelah, rezeki kami, Alhamdulillah.

papa adalah orang yang paling happy semalam. bila dia dapat tahu dua-dua berita gembira pada hari yg sama.
semalam, mama MC sbb pening kepala n loya.time tu mama kat opis, masa otw nak gi ofis auditee kepala mama dah pusing.siap ada bintang-bintang lagik. [hah!yg ni tipu jek!!ingat dekat majalah ujang ke, siap ada bulan bintang sume.egege]
oleh kerana, mama takut eksiden lagi, mama singgah umah.
mama sms Kak CT, bagitau yg mama pening n nak gi klinik.
tapi, sebab mama tak larat nak drive, mama call papa.
tapi, sbb papa busy sgt.papa mintak mama rehat kat umah dulu.
petang pas ofis, baru papa hantar gi klinik.
Alhamdulillah, Dr Shima sahkan mama peknen 5minggu.




korang doakan mama & baby mama dlm tummy ni sehat sejahtera ye!!!



love: mamazahra ^__^

13 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Norlyyy!!!!!!congrats for the pregnancy yek!!! baru smalam happy for sha mama tina. hari ni happy for norly plak..silap2 anak korang due on the same date mcm tina n zahra jugak..hehehehe

eksited btol bile tgk sorang demi sorang kawan2 blog dh preknen lagi..=p

NONIE ABDUL AZIZ said...

congrats!! untuk Norly & hubby...ni yang akak nak kena keje keras lagi ni...pssstttt tolong jangkitkan akak sama eik..kekeke...akak pun baru nak nak bercadang nak sambung belajo...tapi itulah tengah tunggu parents akak pindah shah alam dulu baru sambung belajar...apapun take care Norly!!

ieda a.k.a mama erfan said...

alhamdulillah.. tahniah ye.. take care..hehe bestnye

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

tenkiu,lily.
oyeke, same lah pulak sekali lagi.
skang ni mmg tgh musim mengawan kot.ekekeke

memula aitu, norly bagitau hubby yg kwn2 blogger ramai yg peknen,jeles arr.. sekali hubby request nk baby pulak.hehehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@NONIE ABDUL AZIZ

TQ,kak.
akak tu kena lipat-gandakan usaha!!caiyokk!kena cuba siang mlm tuh.ekekeke

rajinnya akak nk samong blaja.norly ni xserajin hubby.baru jek tahun lepas abeskan CILT exam dia, tahun ni nk samong degree plak.sbg is3, doakan jek la...heee :D

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@ieda a.k.a mama erfan

TQ,eida.
jomlah kita peknen beramai-ramai.hahaha

~mama danish~ said...

congrats beb!!! take care tau.....
bila due???

~mama danish~ said...

congrats babe...take care tau!!
bila due??

ita cutevirus said...

waaaahh!!!!!!!!!!!! da preggy!! tahniah!!!!
norly dear, akak nak kasi prezzie ni... leh kasi full name, alamat & fon num kat email akak tak???\
cutevirus8@gmail.com...

atau norly nak self pick up?? nak lunch date ngan akak ke... huhuuhuh...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@~mama danish~

TQ dear.
doakan aku n baby selamat.
insyaAllah due Feb 2011, anak kite nnt xsebaya lah..huuuu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@ita cutevirus

TQ k.ita (^__^)
wah!!wah prezzi tuk kite ke??TQ.
nnt kite send details ke email akak ye, kalo sms aci x??hikhik

kalo akak nk berjumpaan pon boleh jugak, nnt kite sms akak ye!!!
TQ again

Sha@Mama Tina said...

Ya hahaha...congratz untuk Norly & Hubby & zahra coz nak dapat ahli baru..dan yang bagusnya..kali ni mesti kita akan due dekat2 jugak.. *wink* *wink*

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@Sha@Mama Tina

heee....harap2 kali ni, sama2 dpt boy.OK x?

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!