Monday, 31 May 2010

Forever After...The Final Chapter

Rabu lepas, 26-5-2010 kan papa belanja nonton movie sbb mama dah tensen berkampung 2 hari kt Grand Dorsett Subang. tgk n3 ni, kalo dah lupa.hikhik
Memula plan nak nonton Robin Hood,so lunch time tuh papa gi beli lah tiket kt TGV, BR.

sekali Robin Hood cuma available kul 10.20pm jek, papa taknak sbb dah lewat sangat. khamis kan nak keje, so papa beli lah tiket Nightmare on elm street(NOES) kul 9.20pm.

so,mlm tu baik punya 8.30pm kitorg dah kuar umah.bajet nak gi nonton NOES lah.
mama pun Q tuk beli hotdog sbb lom dinner lagi, belikan papa & zahra jajan & air.
time tu dah dekat kul 9.20pm.
so, kami pun eksited lah nak masuk panggung.
papa seperti biasa akan singgah toilet, so mama & zahra terus nak masuk panggung.
sekali...kena tahan dengan budak TGV tu.

budak TGV: "kak, citer ni 18PL, budak tecik takleh masuk"
mama: "ye ke?" (time ni dah bengang ngn papa dah, apesal tak bagitau citer ni 18PL.kalo tahu, tggl zahra kat ibu jek)
budak TGV: "ye kak...kami tak boleh nak benarkan akak masuk"
mama: "alaaa...dia tatau amende pon, takpe lah kasi dia masuk.jap lagik tidurlah dia" (mama cuba merayu)
budak TGV: "tak boleh kak, td sy br tak kasi satu family tu masuk, kalo sy bagi akak masuk, tak baik lah kan.."
mama: " alaa...boleh lahhhhhh"
budak TGV: "tak boleh kak, akak kena paham peraturan kami" (sekali dia panggil supervisor dia)
supervisor: "tak boleh kak, ni peraturan kami"
mama: "OK, kalo camtu, cemana?takkan nak burnt jek tiket kami neh?"
supervisor: "OK, akak gi kaunter, akak mintak tukaw citer lain"
mama:"OK.tenkiu"

so, mama pun call papa.terbantut papa nak kencing.ekekeke
mama cambiasa akan marah-marah papa lah.
apesal tak tengok betul-betul kod citer tu, apesal tak cakap citer ni 18PL lah.bla bla bla...
pas mama bagitau, yg boleh tukaw tiket.
papa pun kompidennya gi kaunter mintak tukaw citer lain.
selepas pung-pamg-pung-pang dgn manager, akhirnya dapat gak tukaw.Alhamdulillah.
kul 9.20pm, ada citer Andartu Terlampau 21 hari mencari suami jek. tapi, takde maknanya lah kan papa nak tgk citer neh..ekekeke

papa bajet nak tengok Robin Hood lah kan.sekali dah sold out.hahahah [gelakkan papa]
konon nak sangat tengok citer yg awal, sudahnya tengok gak kul 10.20pm.
oleh kerana Robin Hood dah sold out, makanya papa beli tiket Shrek Forever After.yeyyy!!!! i loiikkeee~
sangat puas ati dgn the Final Chater Shrek neh.sedih sgt2, smp nak menitis air mata masa shrek sanggup nak tinggalkan isteri & anak2 demi nak kembali kepada keadaan asal dia, gergasi yg digeruni.huhuhu
nasiblah happy ending.tu yg sgt puas hati.rasa cam nak gi nonton lagik jek..ekeke


panjang lebar kan???kisah rabu kami...hehehe

p/s: lenkali, kalo nak eli tiket movie, pastikan "Filem tuk Tayangan UMUM (U) ye!!!pls take note,pa!!


love: mamazahra ^__^

2 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

wah...cite shrek mmg kartun paling best ever..!!menyentuh perasaan betul.tunggu nk balik malaysia nnti baru tgk..(gile lambat) tihihi..

P/s:time kasih for the doa utk baby saya ye.. :)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@aNiS tHe BumbleBee

Shrek terbaeeekkk!!!!hik3

p/s: takut terjadi pd baby kite plak.huhuhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!