Tuesday, 29 May 2012

Zharif infected HFMD

Subhanallah, betapa risau hati mama.
Ingat Zharif demam panas biasa, rupanya HFMD. Ni semua gara-gara mandi swimmping pool sabtu lepas kt Felda Residence Tekam. Sumpah, hati ni rasa sangat menyesal. If tahu benda ni nak jadi, memang tak nak jejak swimming pool tu.

Ni first time, anak-anak mama kena penyakit yg serius macam ni. Besar sungguh dugaan Allah. Harap mama sabar hadapi dugaan ni dan moga Zharif cepat sembuh.

Serius mama sedih bila Zharif kena HFMD ni, mulut dia penuh dengan ulser. Dia tak nak makan, tak nak hisap botol. Yang paling sedih, dia langsung taknak breastfeed. Sedih ya amat.. Selalunya, dia suka mengunyah. Sebijik cam mama, makan non-stop. Mulut asek makan. Sampai kadang tu mama pulak marah dia sebab makan je, tapi bile dia taknak makan since semalam sedih pulak hati ni..

Ya Allah, sembuhkan lah Zharif. Dia terlalu kecil tuk hadapi sakit ni. Rasa pedih hati ni bile dia merengek nak makan dan minum tapi terpaksa muntahkan balik sebab pedih mulut dia....

Zharif sayang, mama lagi rela mama yg sakit dari tengok Zharif derita macam ni...
Kawan-kawan semua, mintak tolong doakan Zharif sihat semula ye... Mama sangat2 risaukan keadaan dia...

If kawan-kawan ada experience, please share. Mama buntu nak buat cemana. Hanya mampu paksa dia makan ubat yg Doktor bagi. Selain tu, bagi dia makan aiskrim bagi ulser dia kebas. Tapi, dia tetap tak selera nak makan... Mama sedih sgt2...




Sent from mama's SweetBerry®

1 comment:

S.U.R.I.A.T.I said...

kesiannya zharif..mmg sedih kak.su faham sgt2 prsaan akak. anak su, mya tu baru baik. bila mulut & kerongkong penuh dgn ulser, mmg xleh telan apepun. even air masak. susu mmg xmau lgsung.mya tu siang mlm merengek.bdan susut kaw2 punya..kurus je kak.su ni nangis saje tgok anak gitu. mmm..sori kak. no tips to share with u. mcm tula, just spray dgn ubat yg doc bg, bg aiskrim (tp ea xmau pun).then, su just tunggu, bg kata2semangat kat anak & buat solat hajat stiap hari. akhirnya, semua itu berakhir.

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!