Tuesday, 22 February 2011

2 appointment dalam 1 hari

Hari ni, awal pagi dah bangun.
walopon malam tak cukup tidur gara-gara Zharif aseklah nangis nak menyusu.
serius,memang kuat menyusu betul lah anak bujang mama ni.haih.
hari ni, ada 2 appointment tuk Zharif. so, kakak Zahra menumpang kasih ibu lah. mandi dan bersiap gi sekolah dengan ibu, sebabnya nak kuar kul 7pg kan.takut ramai orang.
sebelum kul 8pagi, dah terpacak kat Klinik Desa Rantau Panjang tuk check up sebulan & ambil suntikan.hehe.nombor giliran:6

Hasil Pemeriksaan Am Zharif :
Berat : 4.4kg
Panjang: 55cm
Lilitan Kepala: 36cm
Pemeriksaan Fizikal: memuaskan
Aktiviti: Aktif
Warna: Pink
Jaundis: Nil [mama tengok gelap jek, PINK ke???hehe]
Penilaian Penyusuan: BF on demand
next appoinment tuk Zharif ,24/03/2011.

Hasil Pemerisaan Am tuk mama:
Berat: turun 11.2kg [another 5-10kg to go tuk ramping seperti sedia kala.boleh ke???DIET lagi!!!!]
Luka jahitan: OK.dah baik
Perancang Keluarga: Pil
next appointment tuk mama 09/03/2011 tuk MGGT.[fuhhh!ni yg tak sukeeeee!!!]

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.kul 9 dah setel appoinment kat KK.

balik dr KK singgah gi beli sayur, papa sorang lah yg turun kereta.mama ngan Zharif dok dalam kereta jek.ye lah, kami kan masih berpantang. baru 36hari, ada 8hari lagi...
lepas beli sayur, balik umah breakfast.
kul 10 gi office mama ambil GL dan terus ke Sri Kota Specialist Medical Centre tuk appointment dgn Dr P.Nathan,consultant surgeon.
jumpa Dr Nathan tak sampai pun 10minit, tapi menunggu sampai sejam. letih!!!
Alhamdulillah, tak perlu wat minor operation.Dr gunakan chemical tuk kecutkan tali pusat tu macam appointment sebelum ni.
dan next appointment 8/03/2011.

Alhamdulillah, dua-dua appointment hari ni berjalan lancar seperti yg mama harapkan. terima kasih kawan2 yg doakan kami :)


love: mamazahra ^__^

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

dh pas bersalin pon kena repeat mgtt tu ker..so kena telan air gula lagi la ek norly..huhuhuhu

apepon, yg penting baby makin membesar ngan sihat kan..bile dpt jumpe dayyan zharif gamaknye..=p

Sha@Mama Tina said...

alhamdulillah..zharif dah sihat dah kan..tak sakit lagi dah :)

harap2nya zharif terus sihat la..takmo sakit2 lagi..risau la bila baby2 ni sakit kan noli....

norly a.k.a sweetmama said...

lily: a'ah, kena repeat MGGT tuk make sure norly bebas kencing manis.risau gak ni.huhuhu

agaknya, tunggu lily abes pantang, br kite gather2 jumpa di JJBT/ole2 kot.heheh

norly a.k.a sweetmama said...

sha:tu lah sha,risaunya hati mama dia ni selagi Dr xkata zharif OK.huhuhu

norly pun harap Zharif terus sehat :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!