Thursday, 13 January 2011

Puan punya belog tak sihat :(

lamanya tak berupdate belog ni kan??
mama tak sehat skang ni.
batuk kung-kang-kung-kang since Selasa lagi.
Rabu pun mama terpaksa MC sebab tak tahan asyik batuk non-stop sepanjang malam.kononnya nak amik neb kat Klinik Dr Shima, tapi bila Dr check lung takde bunyi dan takde masalah, Dr bagi ubat batuk jek. dan antibiotik sebab mama batuk berkahak.
sejak Zahra sekolah, kul 9.30mlm kami anak-beranak dah tarik selimut.tuk elakkan Zahra kurang tidur dan mengamuk nak pergi sekolah.
tak pasal-pasal mama dan papa pun terjebak tidur awal.
sebab, selagi mama dan papa tak tidur. selagi tu lah Zahra main.
so, langkah selamat...semua tidur awal secara berjemaah.heee :D
lately, langsung tak boleh tidur malam dengan lena. walaupun tidur awal, tapi tetap tak lena jugak.
dengan batuknya, dengan lil DZ yang asek mengeras jek.
ntah bilalah si kecik ni nak keluar agaknya. mama dah tak sabar.
bila batuk dan dalam masa yang sama, perut mengeras, memang seksa. nak nangis dibuatnya.huhuhu
 tadi pagi, ada 37w++ check up kat Klinik Kerajaan. semua OK.Dr suruh teruskan catat gerakan baby.
next wednesday ada check up lg, seminggu sekali sampai deliver.
harapnya, cepatlah lil DZ ni keluar. tak payah mama berulang gi klinik lagi kan.hehe
tapi, bila dah makin dekat waktunya ni nervous lah pulak kan. walaupun pernah bersalin, tapi tetap nervous. harapan mama, biarlah dipermudahkan segalanya.
setakat ni, mama masih lagi kerja cambiasa dan drive sendiri. malas nak susahkan papa.
selagi boleh buat seniri, buatlah. walopon officemate mama memasing cam pelik tengok mama masih kerja dan boleh drive sendiri.hehehe
mama perlu kuat, supaya lil DZ dalam tummy pun jadik kuat.betul tak?

okeh, malas nak merepek panjang lebar.
paling tak suka, menaip sambil batuk. seksa sangat-sangat.
mama nak rehat dulu!!!
sok pagi, kena bangun awal. letih lah menyiapkan Zahra gi sekolah. nak pujuk suruh mandi pun 1/2jam, belum pujuk pakai baju sekolah lagi, pakai tudung lagi.aduyai, sabar jek la bebanyak.hikhik



gambar candid masa Maternity PS :)


love: mamazahra ^__^

1 comment:

lily azliyana @ mama zara said...

get well soon norly..nway, bukan stakat norly tk sbr nk tunggu lil DZ kuar..kite pon jadik suspen sama nk tgk adek bby Zahra tuh..heheh

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!