Wednesday, 22 December 2010

Nak bersalin dah ke?

lately, sehari dua neh kan..mama aseklah sakit kat belakang badan.
start dari pinggang ramping sampailah ke bahu.
sian kat mama tau...
bile time sakit tu, mulalah risau..nak bersalin dah ke mama ni???
kelengkapan menyambut lil DZ dah lah belum 100% siap.risaunya mama..huhu

 sakit-sakit belakang ni mmg tanda-tanda nak bersalin dah ke??kompius jap mama.hehe
sebab, masa mengandungkan Zahra takde pulak rasa cenggini. mama start sakit belakang masa sehari sebelum bersalinkan Zahra jek.
sehari dua ni, nak drive balik keje pun susah. sakit kat bawah dada. sebab lil DZ dok tolak-tolak. mengeras jek time mama drive. risau jek mama..huhuhu
kat rumah pulak, mama dah cam apa ntah. duduk bersandar jek.perut dah terboyot-boyot rasanya.
semua keje papa yang buat.
mujur, anak sedara mama,si Ain masih ada lagi kat rumah. memang bab sapu-menyapu dan masak-memasak, mama dah serah kat dia.hehehe
TQ kak AIn eyh!!!! nanti mama dah bersalin, mama belanja kakak eyh..hehe

hujung minggu ni, memang kena setelkan bab kelengkapan menyambut lil DZ. mama takut sangat bersalin awal neh.
mama Najla Aqilah dah bersalin kan...risau gak mama, mana tahu 2nd baby ni pun nak keluar awal dari tarikh sepatutnya...
tapi, janji baby sehat udah ler kan...
kowang doakan mama eyh...

plan nya aineh nak gi berurut, sbb papa zahra dah pencen dari jadi tukang urut mama.hehe
papa demam selsema since Isnin aituh.sian kat dia...tak larat nk urut mama.
pagi ni, dah try call 3 tukang urut semuanya busy.so, tak dapatlah nak berurut.postpone lagi lah...nampaknya.huhuhu

mama nak tanya satu benda kat kowang neh...
boleh eyh???
kowang tengok gambar terbaru mama neh...

^


^


^


^


muka mama nampak sembab ke???
ramai sangat tegur mama dah sembab.. macam nak bersalin sgt dah derang cakap. ye ke???
mama tengok ayu jek.ngeh3.sila tahan muntah!!!hahahaha
tapi, siyes nampak sgt gemuk mama kan??? cam nangka busuk jek.ekeke
dari pipi, dagu, lengan, perut,peha, punggung semua debab..huhuhu.buwuk betul...
mujur papa tak cakap pape.hahaha

p/s: malam ni ada farewell dinner kat Hilton PJ, masa tuk menambahkan berat badan.heeee :D


love: mamazahra ^__^

8 comments:

kak daia said...

eh... kalau kamu masuk wad awal ajer, terus sms akak tau.. nanti akak hantar barut kat hospital...

lily azliyana @ mama zara said...

nmpak CHOMELLLL jek gmbar norly tuh..berseri2 jek tgk..ehehehee..papa Zahra mane leh komen ape2..gemuk ker, sembab ker,tembam ker,sume tu sbb dok ngandungkan anak die jugak kan..=p

nway, kite nih baru nk masuk 7 bulan pon tp dh start sakit kt bwh dada gak..mcm angin rase die..sakit blakang n pinggang pun sumtimes terasa gak.kkdg mmg rase x tahan tp tkde org nk tolong urut2..huhu..yg konon nk gi berurut dari dulu smpai skang tu pon tk pergi2 smpai ke sudah..haihhhhh..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

k.daia: dah siap ke kak?bek kite jumpe b4 sy bersalin ni... sbb sy nk mintak tlg akak belikan milk storage sekali...boleh kan??

kak daia said...

HEHEHEHE... akak da potong tapi akak belum hantar jahit tepi la... akak tgk hujung minggu ni yer.. milk storage tu kamu nak berapa kotak?

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: shommelll???mak aiih, gemuk debab ni lily ckp comel.kelakar lah...
papazahra cuma komen, peyot makin besar adalah..kalo dia ckp norly gemuks, mmg nak kena lah.hikhik

sama lah kite, asek tertangguh jek niat nk berurut.kang geram, gi urut kat arokaya kang.hehehe

norly sakit kt bawah dada, sbb lil DZ ni bergerak dan mengeras time norly drive, tu yg rasa senak jek...

NONIE ROSSI AZIZ said...

iskkk mana ada buwok pown...sexy apa... i like!!! u look demmmmmmm hotttt..hahaha bilala perut akak nak jadi macamni lagikan..tapi muka Norly mmg nampak sembab...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

k.daia: takpe kak.lom nk bersalin lg.sowi sgt2 susahkan akak...

milk storage tu, akak belikan 2kotak dl dah cukup kot...3kotak kang byk sgt pulak.hehehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

k.nonie: sexy eyh????hot gitu..ada lebih hangat dr biasa x??hehehe...

akak kena usaha lebih..nayli dah besar,dia dah ready jd kakak tu..

sembab eyh muka norly?patut lah ramai nau tegur..huhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!