Tuesday, 21 December 2010

Bulan CINTA bakal berakhir

...sob..sob..sob.sedih wohh!!!

Bulan December kan bulan CINTA  tuk mama dan papa.rasanya korang yang mengikuti repekan mama kat blog neh, mmg dah tahu kan..hehe
bulan December ni kan bulan anniversary kami...plus besday papa kan..
hari ni, bulan cinta kami bakal berakhir, ada lebih kurang beberapa hari jek lagi.
24 Dec 2010 dah semakin dekat, plan asal kononnya nak sambung kesinambungan ceritera cinta tahun lepas. mama lom sempat cerita pasal honeymoon segala kan...
tapi, cam tak berkesempatan jek. so, sambung next year lah kalo panjang umur.hehehe

annibesari kami + besday papa tinggal 3 hari lagi, tapi mama lom ada plan pun tuk meraikan bulan CINTA kami ni.
jangan lah ia berakhir, tanpa ada kenangan apa-apa. sadisnyaaa!!!!
ialah, usia perkahwinan baru setahun jagung tapi dah macam 40tahun.ngeh-ngeh-ngeh..
harap-harap kami akan tetap bersama walopon 40 tahun lagi.ececeh.layan jiwang jap!!
ekceli, banyak sangat plan tuk meraikan bulan CINTA ni.
tapi..banyak jugak halangannya.
harap, mama dapat raikan hari istimewa tu walopon secara bersederhana.
at least, dapat buat surprise celebration tuk kami mlm 24 tu ke, 24hb tu kan Jumaat, so sedang elok lah kan.ekeke
rasanya, sambutan tuk tahun ni tak segalak thn-thn sebelum ni lah. mama kan dah semakin sarat.
terboyot-boyot perut ni. tapi, masih ada hati lagi nak celebrate tuh.hehehe

insyaAllah, ada beberapa aktiviti mama rencanakan tuk celebrate kami punya wedding anniversary+besday papa serentak. tapi semuanya secara sederhana jek, sbb yang lebih memerlukan belanja besar sekarang ni, yang "ada dlm tummy" mama ni. rasanya lil DZ lebih memerlukan keperluannya.
ye lah kan, seriau gak tengok kawan-kawan yg peknen 2nd baby memaseng bersalin awal. manatau lil DZ dah tak sabaw nak jumpa mama,papa dan kakak zahra kan.
tapi, mama harap biarlah lil DZ lahir pada waktu yg sepatutnya dan dipermudah tuk dilahirkan.
itulah hadiah ulangtahun perkahwinan yang sangat amma harapkan...

apa pun, plan tuk celebrate anniversary akan diteruskan cuma. no BABYMOON [ciplak term mamazara] lohh...
dengan keadaan cuaca tak menentu, dengan perut yang semakin sarat berisi, dengan kekangan kewangan yang sepatutnya diperuntukkn tuk lil DZ...makanya, no babymoon. dan acara akan ditukar kepada sesuatu yg lebih sesuai.hehehe

p/s: mama sedang berusaha buat surprise celbration tuk papa. jangan bagitau papa tau!!!ekeke

love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Takpelah tk dpt babymoon..bak kate norly, kena pentingkan persediaan utk baby yg bakal lahir tu kan..apepon,yg penting wktu hari istimewa tuh korang dpt bersama2 ye tak..n harapnya menjadikla plan nk wat suprise utk papa Zahra tuh..=)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: tu lah, xdpt nk ke CH.kirim lily stoberi CH jek la.hehehe
plan nk ke zoo jek tuk clebrate, dekat dan murah. pastu buat family+maternity PS...plus buat mkn2 sket...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!