Wednesday, 22 December 2010

Red Velvet Cake

ngidam lagi...
kali ni mendalah ni plak buat mama terliur...
asek lah terasa-rasa nak makan.. sampai terbawak ke dlm mimpi..
walopon tak pernah rasa keenakan red velvet cake ni, tp mama dapat rasakan kesedapannya.haish!

semalam dok la bubuh kat status FB...
"Mana nak beli red velvet cake yg sedap???any idea fwen??? "
ada yg rekomen:-
kak yati ismail dari sweetastycakes [org Klang but hasil dia xbearapa sama yg sy bayangkan.hukhuk.sowi kak!!!]
just heavenly [xnampak pun ada red velvet kt blog dia :P]
dan ada gak yg cadangkan aunty nani,mama Hanis Zalikha tu...[tp, jauh sgt lah umah aunty!!!hukhuk]

setelah dibanding tara...
dan hasil tangan mereka yang paling hampir dengan yg sy bayangkan seperti gambar kat bawah ni....

cuppies pun nampak menyelerakan kan???

.....pemenang yg akan supply red velvet tuk mama adalah Aunty Nani...yeayyy!!!!
sok petang, mau terjah umah aunty nani tuk pick up Red Velvet Cake pujaan hatikuuu!!!
sanggup tu nak redah NKVE demi red velvet. harap tak mengecewakan...

selain red velvet kan, ada satu lg yg mama terliur gak. dan harap sgt dpt mkn before deliver lil DZ ni...
benda tu adalah..

^

^


^

^

^


kelembutan macaron shell nya..dan intinya yg sedap gebu..pehh!!!menggiurkan...

lagi plak, ada macam-macam kaler...pehhh!!!nak jugak!!!

korang tahu, mana nak beli macaron neh???
ada jual kat kedai kek memana ke??? atau ada yg sudi nak bg mama rasa hasil tangan mereka ke???
sian lah kat mak buyung ni..huhuhu

p/s: nak sambung berangan makan red velvet di malam Jumaat nan indah...pasti menggiurkan..wahh!!



love: mamazahra ^__^

5 comments:

niza said...

penah gak order kek choc moist kak nani...sedapppp....red velvet x penah torai lg....hehehe...

NONIE ROSSI AZIZ said...

akak nak beli tak tau kat mana ada jual...tapi kalau nak resepi gi blog kakak akak ada resepi macaron ni :D

lily azliyana @ mama zara said...

leh tahan gak pelik2 mama lil DZ ni mengidam ek...ehehehee..kite tk pernah rase pon dua2 mendalah tuh..tp skang taulah mmg tgk musim velvet cake n macarons nih.tetibe jek glemer dlm blog sana sini..ehehehe

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

niza: ye ke???kompom sedap lah velvet kek tu.nyumnyum :))

k.nonie: tu lah.sy ni jarang nau gi tempat2 mkn mewah.tu yg tatau mana ada jual.kot2, kwn2 akak penah try or beli, gtau eyh...

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily:tu lah.mama lil DZ ni ngengada lebih.sume benda nk ngidam.so, mamazara toksah tiru eyh..susahkan diri jek.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!