Monday, 11 October 2010

One night stand at Cyberview Lodge Spa & Resort, Cyberjaya

ayoo, citer nak basi dah..hehe
tapi, gigih nak cerita gak.tak pe kan??
1-2 Oct 2010, ada 2nd staff retreat tuk company mama.
1st dulu, bulan March.la ni, Dato' ED nak buat sekali lagi.
kalo dulu staff retreat buat kat Pullman Putrajaya, kali ni di Cyberview Lodge Spa & Resort.
taste Dato' mmg kelas. cuma kali ni, no spouse are allowed.so, memaseng bajet bujang.hahaha
Jumaat 01102010 tu, kul 3pm ada Openday Hari Raya kt Subsidiary Company.kami dijemput tuk merai.
so, pas lunch terus gerak ke Seri Setia, Bandar Sunway.
ni jek gambar yg ada time Openday Hari Raya KNB..
gambar ikhsan kamera,GIAD.hahaha
kami berdua adalah penyeri kamera GIAD, dimana ada kamera GIAD, disitu ada gambar kami.hahaha
tetamu adalah sangat ramai masa Openday tu.mujur, mama dah bedal siap-siap A&W sebelum pergi. kalo tak, ada yg kebulur.
makanan memang banyak, tapi keadaan khemah & meja buffet tak berapa teratur.tu yg mama malas nak bersesak. ada kambing golek, tauhu bakar, satay, kue teow goreng, nasi beriyan dll.
mama cuma jamah tauhu bakar & kue teow yg kami mkn kongsi-kongsi.
kul 4.30ptg, kami dah gerak ke IKEA.
tujuan utama...adalah tuk membeli DAIM Cake ni jek...
alhamdulillah, hilang dah rasa 'teringin' tu lepas makan sepotong kek ni...
ada gak benda lain yg mama sambar selain daim cake, tunggu next entry ekk...
kami(mama & kak Siti, kak siti terpaksa bawak mama gi Ikea sbb mama tumpang kereta dia.hikhik) tinggalkan Ikea kul 6ptg.
ni kan time peak hour, hari Jumaat lak tu.jalan sikit punya jem dari Damansara ke Cyberjaya.
kami sampai kat Lobby Cyberview kul 7lebih.lepas check in, terus masuk bilik solat.
gambar dalam bilik takde cam selalu, sbb kali ni kami share bilik 3 org.mama, kak siti & kak ipah.
Kak Pah sampai awal dari kami sebab dari openday KNB, dia terus gerak ke cyberjaya.
so, korang bleh tgk seniri lah gambar bilik kitorg tu kt website dia.
sebenarnya, bilik kami tu ada 2 queen bed, olehkerana ada 3org hotel bg 1extra bed yg mama tak guna pun, sbb mama share katil ngan kak siti.
bilik dia mmg kelas.deco dia mmg mama suka.sayangnya, tak amik gambar pun...
gambar cilok dr website cyberview.bleh tgk kat SINI ek.
malam tu, kul 9 kami dinner kat Verandah.
makan sampai kenyang, pastu terus masuk bilik, tidur.
kul 7.30pagi 02-10-2010 breakfast kat Verandah lagi.
bekfes ala kadar jek, sbb kul 8pg da start talk...
gambar otw nak ke Verandah..mama jalan kaki jek dr challet kami ke Verandah.
bajet nak exercise lah kunun..hikhik
kat luar bilik training...
gambar blurr..jgn salahkan mama, salahkan photog yg tak pro eyh..hehehe
mama dah contro ayu baekk punyeee!!!hehe
kul 1tghari, lunch time...before gi lunch, sempat lagi posing sakan kat poolside..ehhe

mama, kak Ipah & kak Zana
susunan ikut ketinggian..kak siti, kak zana & mama
kak pool side...wif kak siti[model tuk hari tu.wakaka]

abaikan vontot mama yg melebar tu eyh...hikhik

lunch time :))
makan sampai sendat pewot, bby dlm tummy pun dah kick-kick mama dia, suruh benti makan, tp mama dia sumbat gak selagi boleh.hehe

tengoklah...semakin membesarkan badan mama???

okeh, gambar kt bawah ni, gambar kat sekitar cyberview lodge spa & resort..layyannn!!!
dirasmikan Tun Mahathir, our former PM..

taman nak ke pool..
abaikan kepala opismet yg menjenguk tu ekk..mama dah cuba tinggikan kamera, kowang paham2 sudah...mama kan kurang tinggi.ekeke

mama again..kali ni self-snap

Restaurant apa nama ntah, sebelah Verandah..

belakang pool tu masih under construction, tatau apa derang nak buat.

air terjun kat pool...

dah, itu jek.ekceli ada byk lagi gambar.tp, sok-sok lah update lg.
nak laju-laju kejar byk lg entry neh..hehe


love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

cantek view kat resort neh..untung gak sesekali ade staff retreat mcm ni kan..cume part tak best sbb kena tinggal anak n laki kat umahlah ye tak..heheh

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: co. norly ni bkn family-oriented lah, asal ada pape aktiviti mmg xmelibatkan suami & anak.xsyok lgsg...agaknya, mmg dah tradisi co. ni cenggitu, semua staff suka bajet bujang.hikhik

staff retreat ni mmg best, hotel tiptop, panggil speaker yg best, tp boringlah...seharian dengar talk, bernanah telingee!!!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!