Monday, 11 October 2010

Dating nonton Teater Muzikal Tun Mahathir

02-10-20 Sabtu, mama dating berdua tuk nonton teater muzikal Tun Mahathir.
ekceli, mama dapat tiket VIP sbb NCB ada bagi sponsor tuk teater muzikal ni. olehkerana ramai opismet tak dapat nak pergi, mama dapat 1 lg tiket tuk papa.
so, kami berdua dating lah.bajet romantika de amor lah kunun.hikhik

sebenarnya, siang tu mama ada sikit gaduh ngn papa.
plan memula, balik dari Staff Retreat tu nak teman papa gi kenduri kawan kerja dia.
staff retreat tu patutnya abes after lunch.tapi, aturcara berubah.kul 3lebih baru abes.
so, memang cancel lah segala plan tu kan. kul 4 camtu, papa sms bgtau dia kan gi berdua jek ngan cik Zahra.
tapi, mama kira-kira papa takkan sempat sampai klang tuk amik mama kalo dia gi kenduri kat ijok tu.
mama kan tumpang kak siti. olehkerana kak siti ada hal lain, kak siti terpaksa turunkan mama kat bukit raja.walopon plan asal nak turunkan kat bkt tinggi.
mama sampai kat bkt raja kul 5lebih. mama called papa, sekali papa otw nak ke bkt tinggi sbb dia xperasan sms mama bgtau dah tukar lokasi.maka, bergaduhlah kami kat dlm phone.
masa papa amik tu, muka papa dah masam mencuka. sbb plan nak gi kenduri batal, pastu menysahkan dia dah ke bkt tinggi pastu terpaksa patah balik.huhuhu
mujur, sampai rumah tu, dah OK sikit.
olehkerana, malam tu nak gi nonton teater.kami plan nak tinggalkan Zahra pada ibuzahra.
sekali, oleh kerana kami lambat sampai.ibuzahra dah gi openhouse.
masa tu, dah pening dah. mana nak tinggal zahra kan.mak offer tuk jaga zahra sampai ibuzahra amik dia.
tapi, mama cam tak sanggup lak nak tinggalkan kat mak sbb zahra dah meraung.
kul 7, ibuzahra bgtau suruh hantar gi umah kak ngah mama kat sementa sbb dia nk solat maghrib kat sana.kami pun terus ke umah kak ngah.
pas solat maghrib, terus gerak ke istana budaya.
NKVE punyalah jem. mama dah risau tak sempat sampai kul 8.30mlm.
dalam hati, tak benti doa.
masa sampai kat IB tu, teater dah start 5minit.huhuhu.sedih :((
ye lah, dah lah parking penuh. kami terpaksa park kt luar IB.betul2 depan pintu pagar quarters tu.seksa berlari-lari masuk IB.haih!!
Alhamdulillah, sgt puas hati dapat nonton Teater Muzikal Tun Mahathir ni.
suka lakonan Zizan, Erra Fazira & Esma Daniel. suka gak lagu-lagu ciptaan Pak Ngah. enjoy sgt2!!!
teater ni lebih kurang 3 jam. siap berhenti tuk 15minit after 2jam. sempat gak mama & papa gi toilet & gi amik cenderahati tuk wakil sponsor.
lepas abes teater, lebih kurang kul 11lebih.hujan turun dgn lebatnya.
lepas snap pic sikit2 terus berlari keluar IB. lagipun papa dah pening kepala. ekceli, appa dah ngadu sakit kepala masa masuk semua pas rehat 15minit tu.
mama terpaksa drive balik tu sbb papa tak tahan sakit.

papa bajet akan jadik PM yg seterusnya..muahaha

papa again :))

mama pulak :))

mama lagi.. dgn Dr Mahathir[Zizan Nin] & Dr Hasmah [Erra Fazira]..
hanya dpt amik gambar dgn replika jek, tak sanggup nak tunggu smp abes tuk amik gambar dgn pelakon utamanya...

papa pulak :))

kali ni takde gambar kami berdua posing romantik2 sbb xde sape nk tlg snapkan..hehe

pssss: masa rehat 15minit tu, nampak adik Ekin Mawi, si Ain dgn suaminya...kiut sgt Ain tu ekk...

p/s: pasneh, nak tgk teater apa pulak eyh???papa suka teater ttg kisah hidup seseorg.pasni ada lg ke teater camneh???

p/s:mlm tu, tak sempat dinner pun.papa dah sakit kepala, balik umah terus tidur.sian kat bb dlm tummy..

love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

seumur idop pernah sekali jek tgk teater kat IB..itupon mase zaman utm dulu..minat gk tgk teater2 ni tp en hubby kurang minat..die minat tgk wayang jek..=p

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

norly mmg dah lama minat teater.dah company bg seat VIP ni, free lak tu,sambar jek la.jimat duit.hehhe :D
papazahra suka teater berkisar kehidupan seseorg, tu yg dia layan gak...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!