Monday, 23 August 2010

MC lagi

boleh kata, setiap minggu MESTI sekali mama MC sejak peknen ni.
nak buat cemana, byk tul dugaan sepanjang mengandung ni.mama bukan mengeluh tau, tapi dah naik malu nak sms boss bgtau mama MC lagi.
takut boss ingat, mama buat-buat sakit dan jadikan pregnancy sebagai alasan.
tapi, sebenar-benarnya tidak.memang mama selsema teruk.
since semalam, dari pagi sampai petang mama terbaring.lemah jek badan sbb selsema ni.
mama ingat, lepas tidur akan ok.tapi, masih lagi, malah since malam tadi makin menjadi-jadi pulak.
bersin non stop dan hingus semakin cair.
kalau mama tunduk jek, sure hingus tu turun laju jek.kalo sempat nak tadah, mama tadah dengan tuala.
kalo tak, memang terkena baju la.
solat isyak dan subuh pagi tadi pun, hingus mengalir laju jek time ruku' dan sujud, seksa betul.
habis merah dah hidung mama gara-gara kena sental dgn kain tuala.
yang mama tak boleh tahan, bersin tu.sampai tersembur-sembur.
hingus tu makin cair pulak.
ingat nak telan panadol sahur pagi tadi, tp takut pulak effect pd baby yang sedang membesar dlm tummy mama ni.
ye mama tahu, ni bukan kali pertama mama peknen.
tapi...
ni kali pertama mama selsema teruk camni time peknen.seksa sgt2.
kang ada yg cakap, mama ni kemaruk.macamlah baru peknen sekali kan...

hope makin OK lah selsema ni.
mama tak gi klinik lagi, tunggu papa blek lunch nanti.
papa kena masuk gak opis, nak setelkan keje dia dulu.ptg baru leh hantar mama gi klinik.
sementara tunggu papa ni, bolehlah mama rehatkan badan.

love: mamazahra ^__^

4 comments:

Zaidah said...

kekadang memang malu jugak bila peknen asyik MC aje...tapi memang bukannyer kita sengajakan...saba yer norly..

lily azliyana @ mama zara said...

alahai siannye..harap bos memahami lah kan..kite taun ni pon byk giler mc gara2 chicken pox + demam mase awal2 preknen arituh..mmg terpaksa tebalkan muka. tp mmg dh betul2 tak larat kan nk wat cmner..

apepon, harap norly cpt sembuh k..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@Zaidah

tu la, mmg tebal muka dah ni.tp, nak buat camne.bkn kite mintak sakit ni datang kan.redha jek la, kalo boss sound tuh.huhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

tu ar, norly ni MC dah bape hari ntah.tu lom EL lagi.nasiblah, kalo boss xpaham, nak buat cane.xkn nak resign plak.soapa sagka peknen kali ni, byk tul dugaan kan.

tgh sabar kan hati.hope segala penyakit ni cepat2 pergi..huhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!