Monday, 5 July 2010

Cerita Ahad Kami (^__^)

ni bukan cerita ahad ni, tapi cerita ahad lepas.
ahad 27/06/2010.
mama plan dgn Andak nak gi bertandang ke rumah Atam mama kat Jalan Kebun.
Atam renovate umah dia, so mak teringin sangatlah nak jenguk.
makanya, Andak nak bawak mak kesana lah. Pastu, Andak ajaklah mama sekali.
oleh kerana, kami mmg takde aktiviti ahad tu, laju jek la mama nak join sekali.
so, layankan jek la gambaw mama posing kt umah Atam.hikhik


mama dgn pintu gerbang baru.before this, atam guna pagar besi biasa jek.

anak Along mama, Aein pun join sekaki posing sakan.hikhik

gazebo tuk lepak2...ni mmg dah ada before this, tp Atam tambah sket aksesori.ala, mak tak pandang plak!!!
okeh, baru mak nak pandang kamera.hehe

landskap nak ke ruang rehat tepi...
Aein....lagik :)
pintu masuk kedua...
pintu masuk utama, Atam tambah kolam ikan koi & air pancut.tp, mama tak amik gambaw.
next time lah.
ada satu ruang rehat kt tepi rumah, tu pon mama tak amik gambar.lenkali la ye!!

kakak ipar mama teringin nak masukkan landskap umah dia dlm magazine, tapi tatau caranya camne.
kowang tahu tak???
bleh mama tlg kakak ipar mama ni.
Atam & wife dia ni mmg suka hiasan dalam antik.siap sanggup gi serata Semenanjung Malaysia semata2 nak dapatkan barang2 lama tuk hias kt umah derang.
nnt, mama buat full entry tuk setiap ruang kat umah derang ekkk...
yg ni intro jek.negh3

aktiviti semalam, apa ye???lepak2...dan mkn2 jek..xde aktiviti lain.hukhuk

love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

cantik giler umah abg norly neh..jeles tgk..dhlah besar..landkap cun lagi..mmg sesuai masuk megazine..hehe

nway,peyut norly dh nmpak kan..cumei2x..=p

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

memula masa Atam norly buat rumah ni, biasa2 jek hiasan taman & dalaman umah dia ni, tp, lately bile ada rezeki, derang renovate abes2an.rezeki derang lily...rezeki org berniaga.

nway, pewot norly ni mmg dah sedia buncit before peknen pun.tp, siyes kali ni extra cepat pulak dia mengembang.bkn jek pewot, dgn badan-badan sekali.hikhik

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!