Tuesday, 13 April 2010

Happy 1st Birthday :))

Last wiken, aktiviti kami padat dengan menghadiri jemputan hari jadi.
Sabtu, kami ke Jalan Kebun tuk memeriahkan Majlis Hari Jadi cucu mama, Nur Arissya Shahmimi.
dan ahad pulak, ke KFC, Setia Alam tuk attend Birthday Party, Emir (anak kazen mama).

jom kita layan gambar :))

vanilla cuppies ni mama buat atas request mummy arissya.
actually, dia order.tp, mama sponsor jek.
mama lom layak lagi nak jual.hehehe
mama buat cuppies with choc ganache+stoberi dan buttercream topping.
mama buat 25pcs jek medium size.

actually, Majlis Hari Jadi Arissya start kul 4.30pm.tp, mama dtg awal, kul 12 tuk tolong apa2 yg patut.
yelah, ni 1st time, mummy & papa Arissya buat Majlis.so, kelam-kabut sket.hehehe
sbg yg berpengalaman, mama bantu lah apa2 yg patut.

acara mula agak lewat dari jadual.hehe [ayat skema.heee :D ]
lewat sbb menunggu Abg Long mama tuk baca doa selamat.
nasiblah Along sampai sama ngn OP on that day, cyberphotog.
sian K.Moon & Abg Sutan tersesat barat mencari lokasi Majlis.hehe
ape pun, Terima kasih byk K.moon sudi cover Majlis Arissya.

Happy 1st Birthday, Nur Arissya Shahmimi :))
cake for the day.yummy!!!blueberry cake
acara cake cutting.Arissya dan mummy
semoga cucu Nenda membesar jd anak yg bijak, berbudi bahasa & menyayangi mummy & papa ye!!!
Arissya with papa pulak
inilah beday girl..Nur Arissya Shshmimi yg putih gebu.
merasmikan basikal hadiah dari Mak Ngah Rini & Pak Ngah Shamsul.hehe

Lepas acara cake cutting dan makan2, ada acara sukaneka.
mama jadi pengacara, tu yg takde sebiji pun gambar.hahaha
tunggu gambar dari ka.moon la eyh...
happening sangat game aituh.
1. musical chair tuk kanak2, dewasa lelaki & dewasa pompuan
2. lari berpasangan
3. makan epal yg berikat
4. acara makan paling cepat (dewasa & kanak2)
5. acara tiup belon sampai pecah
6. acara spontan
dan..yg paling spesel, ada hadiah tuk pakaian tercantik dan mengikut tema "Black & White" tuk dewasa & kanak2. [tp, tuan umah, awal2 dah bagitau mama & zahra tak bleh join.hukhuk]

Ahad, kami ke KFC, Setia Alam tuk menyibukkan menghadirkan diri ke Birthday Party Emir.
Emir ni anak kepada kazen mama, Kak Enny & Abg Shahril.
Tenkiu ye, jemput kami :))

kami sampai agak lewat sbb mama nak singgah ATM.
poket dah kosong lorr...tangan nak pergi tangan kosong je lorr..haha
masa kami sampai, KFC tengah buat game.
mama sempat join 2 game sahaja.
1. dapatkan pampers kanak2.mama angkut cik Zahra dan tunjuk pampers jek.senang.hehe
2. dapatkan kesan lipstik kaler merah kat pipi.so, amma kiss cik zahra dan lari tunjuk kat staff KFC.
yeyyy!!!menang toys tuk Zahra.
dan..seterusnya, makan2 dan acara cake cutting


Emir with mummy & daddy
Birthday boy with Mummy & Chicky.
time neh, cik Zahra dah menangis gelabah takutkan si Chicky.hehe


Emir, mummy, Chicky & daddy
semua bebudak suka Chicky kecuali cik Zahra yg tgh menangis peluk papa.hikhik


3 of us :))


Zahra yg menangis takutkan Chicky.hahaha
[so, nampaknya mmg takde chance lah nak buat Birthday party kat KFC sbb Zahra takut Chicky.heee :D jimat duit papa, zahra.hoho ]

kami..nak balik dah..
TQ mummy & daddy Emir :))
my sista, Andak Nora wif Shafie Harith Fitri.peace yo!!!

Sebelum balik, haruslah bawak cik Zahra gi main playground.
dia kan pantang jumpa slide neh.hukhuk

Abg Irfan


Zahra mucuk :P


Zahra wif Along Iqbal

malam tu pulak, kami ke I-city.yeyy!!akhirnya dapat gak jejak i-city.tunggu next entry ya!!!

p/s: mana2 yg tertinggal dlm bloglist mama, bagitau!!! OK tak layout baru???cun tak??

love: mamazahra

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wahh..meriah betul bday party budak berdua tuh..seronok jek tgk..yg bday party cucu norly tu wat kat rumah ke ape..siap ade sukaneka lagi..best2x..=p

nway, layout baru ni tantek..cume baru sgt lagi so janggal sket sbb sblum ni dh terbiasa tgk gmbar zahra n family kat header blog ..hehehe

norly saliana @ mamazahra said...

lily: besday cucu norly tu buat kat umah sewa derang jek.nasib ada halaman sikit.segala aktiviti buat bwh khemah jek.tp mmg happening.semua njoy jek...

layout neh, norly pon lom biasa.ingat nak tukar header tu pd gambar kami.tp, lom reti nak buat.nak ajar ke??

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!