Friday, 26 March 2010

Rasamas

Hai...
mama extra rajin hari ni, nak buat entry banyak2.hehehe
bukan takde keje..
tapi, bosan pulak ngadap AFN tu dari pagi..
rehat kan minda jap..
sebenarnya, mama tengah dok pikir nak makan apa lunch nanti.heee :D
baru kul 11pagi dah kecoh pasal lunch.mana tak gemok!!!
kalau gemuk kang, mulalah dok merungut tak berhenti.
telinga en.suami hang pun dah naik pekak dok dengar hang merungut tapi tak sedar diri gak, masih melantak tak hingat dunia.hikhik

dah!!!buat spoil mood je...
mama nak cerita menu makan kami rabu lepas.
mama dengan kak Siti gi lunch kat Rasamas, Bukit Tinggi.
tujuan utama ke JJBT nak gi bank in duit deposit tuk villa yang kami booking tuk farewell boss kat Melaka next month.
so, dah alang2 gi maybank,JJBT...gi lah JJCM sekali..

punyalah tak tahu nak makan apa, padahal banyak kedai makan.
tunggu nak pilih dan keluarkan duit je.hehe

makanya, kami pilih tuk lunch di Rasamas gara2 ternampak iklan promosi RM5.90++ tuk menu lunch.

sekali, bila dah tgk menu...sudahnya kami ambik set keluarga...
1/2 ayam masak percik (actually ada 3 rasa, Pepper, Golden & Percik)
nasi ayam 2
tofu goreng
4pcs bread stick
2 softdrink
RM21.90

oleh kerana tak de sayur, kami order mix vege RM2.50

inilah menu kami...
meriah kan????
tapi, serius memang sedap ayam percik dia.
tapi, tofu tu garing sgt....
keseluruhannya, berbaloilah makan RM28.05/2pax

kak Siti sedang menikmati bahagiannya....

dan mama....habiskan bahagian mama


tapi, tak bolehlah selalu makan ni.
boleh gemuk!!!
kata nak diet!!!bila nak start ni.hahahaha

boleh ke azam tuk diet tu carried forward ke tahun depan.muahahaha....

ps: nak ajak sape lunch ni eyh???? nak makan ap ye??? ** nak sambung berangan pasal makan.hahaha**


love: mamazahra

3 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

hmm.. sha punya experience kat rasamas tak sebagus mama zahra punya kut... hehehe..taknak la pegi lagi..tak sedap!

zh-ena said...

tak pernah lagi try rasamas
tapi selalu jea lalu depan restaurant rasamas tu

norly saliana @ mamazahra said...

mamatina: norly pun br 14st time gi rasamas.tp, puas hati lah dgn menu yg diorder.heee :D


ena: sbb rasamas ni tak menarik sgt.norly try sbb terpesona ngan promo dia..set lunch RM5.90.hehehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!