Friday, 19 March 2010

Green Box Karaoke

hai semua :)
mama nak cerita pasal malam tadi, cerita malam jumaat.
saspen je...hehehe
tengok tajuk dah tahu apa mama nak cerita kan?
Ya, betul..betul..betul..malam tadi mama, papa & opismet (En.Iman, Asyrani, Anis dan Sheila) mama gi karaoke di Green Box, JJ, Bkt Tinggi.
apa kejadahnya berkaraoke malam2 jumaat?hehehe
sengaja je, karaoke session ni pun kira part of cara nak balancing work and life pe.
setelah penat bekerja, tension dengan sesapa atau rasa tak puas hati dengan sesuatu.
karaoke lah cara terbaik tuk hilangkan tension selain shopping.muahaha [nak gak shopping tu...dasar shoppaholic]
makanya tuk menghilangkan segala amarah tension , kami booking Greenbox dari kul 7mlm sampai kul 11.tapi, mama & papa datang after solat maghrib.
so, kami dapatlah menyanyi dari kul 8-11mlm plus extra 1hour nyanyi for free.hehehe
sudahnya, pagi ni mengantuk tahap otomen gaban plus sakit tekak.
gara-gara menyanyi tak hengat dunia.kihkihkih
jom tengok aksi kami berkaraoke.memaseng bajet penyanyi terkenal dah..hehehe

otw gi Greenbox tu zahra dah lena..sian dia.

semangat nak ikut, mata dah layu before pergi tu dia bulat2kan jugak, sudahnya tewas jugak.hikhik

bestnya kat greenbox ni boleh nyanyi sambil makan.free flow kan.
so, makan,nyanyi,makan.nyanyi..sudahnya, semput bila nyanyi pitch tinggi.muahaha
ala, dah namanya karaoke..pitch kompom2 berterabur.kihkihkih

papa dan anis :)

sheila, En.Iman & asyrani..sorry lah, muka asyrani langsung tak nampak.paham2 sudaaa....hikhik

papa yang bajet cam mawi malam tadi.wakaka

mama & zahra.yg masuk je dlm greenbox terus jaga.hehe

sorry la, amik gambar pakai henpon cikai mama.kompomlah gelap.heeee :D

papa lagi...papa kalau dah pegang mic, mmg takmo lepas.lepas dia nyanyi, dia lagi.org lain takde chance dah.hehe

mama nyanyi gak..lagu dangdut, duet ngan sheila.
lagu "aku dan dirimu" duet ngn papa, memasing bajet BCL ngn ari lasso.hikhik
mama gak "menyumbangkan" lagu bertakhta dihati, aku lebih tahu dan banyak lagi lah.
kiranya, memang puas dan hilanglah segala tension dihati.

menu mama: spagetty bolognise, salad&cheese cake, papa dah dinner kat rumah so mmg taknak makan dah kat sana, zahra makan cekedis, eskem & ice blended je.

Zahra makan habis cekedis & eskem tu, ice blended tu masam, tu yg terbiar je..

habis je nyanyi, makanan pun habis.kenyang dan puas :)

lepas makan, budak ni nak susu dah..dah start ngantuk la tu.hehe

kul 11pm, Zahra dah mula ngantuk balik.
minum susu, terus lena budak kecik neh.
mama & papa masih berkaraoke.agaknya, zahra dalam hati dok cakap, apesal mama dan papa zahra ni suka benor nyanyi, tak reti ngantuk ke??hikhik
kami sambung karaoke sampai kul 12pm.padahal bayar tuk 4jam je, tapi oleh kerana takde orang nak masuk lepas kami tu, makanya kami dapat nyanyi free..hehehe
kos karaoke malam tadi=RM30/pax (karaoke sampai hilang suara+makanan), memang berbaloi2...





love: mamazahra

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

waahhh..bukan main sakan berkaraouke di malam jumaat yek..hehehehe

nak tau tak, tk pernah pon gi tpt2 karaoke mcm ni tau..husbnd mmg suka nyanyi..but malangnye dpt bini yg tak reti langsung nak nyanyi..paling sadis, baru nak nyanyi sket dh kena kutuk ngan hubby lari tune..ekekeke

norly saliana @ mamazahra said...

lily: norly pun salu mengutuk dan dikutuk bile nyanyi.tp, nak wat cane, dah laki-bini suka karaoke, lgpun dpt plak opismet yg 'kaki' gak, maka layanlah..memaseng mengutuk memaseng.kitorg ni nyanyi bukan terror mana pun, tuk suka2 je...kalo nyanyi dah sedap, dah kompom norly ikut beratuq tuk masuk AF8.hikhikhik

psst: sekali-sekala, ikutlah en.hubby gi karaoke, leh release tension tau.heee :D

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!