Thursday, 18 February 2010

Uniknya Singapura : Part 2

Selepas habis ronda Sentosa Flowers, kami ke Images of Singapore.
Images of Singapore ni ala-ala muzium Singapore la.
Admission Fee: $S10/dewasa dan $S7/kanak-kanak
kalau ikut pakej, murah sikit..
nak masuk tu, cam biasa ada staff yang jaga tuk collect tiket.
oleh kerana mama ambil choice of fun package, dia tick kat tiket kami je.
so, sesapa yang belum ada tiket, kena beli kat ticket counter.
dan beg or stroller semua tak boleh bawa masuk.
so, kena keluarkan barang berharga [macam lah adee!!hehe] dan tinggal stroller kat luar pintu masuk tu.
memasuk je, papa yang posing lelebih.
gambar kami nan ado.
papa kalau di suruh amik gambar kami, blurr la, senget lah..saje je, dengki lah tuh!!!heee :D



[Four Winds Trading Company Office..klasik :) ]


kalau mama yang ambil gambar, mesti elok je.papa yang kurang handsome pun, boleh jadi handsome sikit.muahahaha


okeh, memasuk je kat Images of Singapore ni, kami dijemput masuk ke bilik tayangan.
no camera allowed ye!!
show tentang sejarah kewujudan Singapore.
Zahra dah start melalak sebab masa show nak start tuh, keluar asap buatan tuh.
Budak kecik tu dah kecut perut.
dok cakap " takut, ma..takut..takut..antuuu!!!"
sabaw je lah nak oii, mane de antu siang-siang buta!!!


lepas abis show yang tak sampai pun 10 minit tuh, kami gerak masuk ke muzium tuh.
Zahra ni memang takut dengan patung.
maka melalaklah dia tak sudah-sudah.
bila papa ajak masuk dalam lagi, mulalah budak tuh menjerit-jerit, "takutt..takut..takut..antuu!!!"
[patung kat belakang tu lah, buat Zahra menangis-nangis]


meh, zoom sikit...


korang rasa kan, memang ada hantu or anak dara mama ni terlalu banyak tengok drama hantu??hehehe


sudahnya, belum sempat masuk ke level 1 & 2, kami keluar ikut short cut.hehehe

ikut pintu belakang Images of Singapore.hampehh!!

ececeh..meh tengok.papa bergaya atas lori Images of Singapore.hehe :)

[bajet ensem la tuh!!nyampah tau.nasib lah anak dara ni mama dukung, kalau tak, mama dah join sekaki naik lori.hahaha]


"Many faces, One story"..sayangnya, mama&papa tak dapat terjah seluruh images og singapore tu.hampa :(

sudahnya, kami terus ke Tiger Sky Tower.
Admission Fee: $S12/adult and $S8/children
before ride the tower, kena amik gambar dulu.wajib.semua passenger amik gambar.
ada photographer sekali.heee :D

[mase tunggu turn nak naik.duduk lepak dulu..]


[ni sekitar cable car arrival.ada New Zealand ice cream & hotdog.kat belah kiri pulak, ada Subway,The Coffee Bean, ATM & Money Changer]

Jom, naik Tiger Sky Tower!!!

opps!!Zahra tak nampak la pulak.papa tak brape reti nak self snap.hehehe


hampir berjaya!!

dan..akhirnya, berjaya!!!cayalah pa..

amik gambar ni masa tunggu nak naik atas.

jom naik!!! meh tengok pemandangan seluruh Pulau Sentosa dari atas..

dari atas tower neh, boleh tengok semuanya...
The Merlion..
Palawan Beach

cantik kan???


Siloso Beach



papa :)

mama :)


Sentosa Resort

Resort tepi pantai yang cantik
sejuk mata memandang :)

pantainya sangat cantik, sayangnya...mama tak sempat jejak

kawasan yang masih under construction

Sentosa Resort yang masih belum siap sepenuhnya

next time datang, nak stay kat Sentosa Resort lah..





mama sangat suka pantainya..especially, pulau-pupau kecil tu.comel!

hijau...peace :)

mama yang menahan gayat.hikhik


tuk naik dan turun Tiger Sky Tower neh, ambil masa lebih kurang 14minit.
kalau tak silap mama lah.
nak tahu, baik try sendiri :)
tadi, mama ada cakap yang semua orang ambil gambar before naik atas tower kan???
bila turun je, gambar pun dah siap...ambil dan bayar $S25.cekik darah sungguh!!!
psst: apa kami buat lepas turun Tiger Sky Tower???tungguuu!!!!!!


love: mamazahra

2 comments:

zh-ena said...

biasa la tu bila berjalan ngan bdk kecik semuanya kena short cut kan

tapi ok la tu merasa gak masuk situ
ena entah bila dapat msk s'pore tu

lily azliyana @ mama zara said...

mcm best jek tiger sky tower tuh..kitorng dulu tk naik tower nih tp naik kabel car utk tgk seluruh kawasan sentosa n singapore..best gak tp gayat bile keta kabel kena tiup ngan angin kuat..hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!