Wednesday, 10 February 2010

Jalan-jalan cari makan di Chamek Kopitiam,Pasir Gudang

"Jalan-jalan cari makan..jaaaa...lan-jalan cari makan"
lama gila seh, tak tengok cerita jjcm neh.best.feberet mama neh.
mama memang suka part jjcm neh.
lagi-lagi kalau gi tempat orang.
haruslah wajib terjah tempat makan paling femes kan.
rugi kalau gi tempat orang, dan tak merasa makanan paling popular kat situ.hee :D
[padahal memang suka sangat melantak.kihkihkih]

kalau kat Pasir Gudang ni, tempat makan wajib kunjung mama adalah Chamek Kopitiam dan Kedai Makan Rahmat.

so, lunch semalam kami terjah chamek kopitiam.
kami keluar lewat sikit, kul 2 lebih semata-mata tak nak bersesak.
kalau kat Chamek ni, time lunch pasti penuh tau.


tempat makan sangat selesa.
ada ruang tuk makan kat luar dan dalam kedai.
dekorasi pun menarik :) dan makanan pun sedap.yummeehh!!

mama order kopi susu & kak siti order bancau a.k.a bandung cincau.jangan salah sebut ye!!!hehe

kopi sangat sedap!!!kaww!!

pipiku yang semakin tembam walaupun baru 3 hari kat JB.hahaha

tuk pembuka selera a.k.a appertizer dalam bahasa omputihnya, kami pilih ubi rebus dengan ikan masin & sambal.sedap hingga menjilat jari tau!!!
dan..
tuk makanan lunch pulak, mama order chamek horfan.
yang ni not recommended ye!!kuah terlalu likat menyebabkan mual dan muak.

kak siti order nasi goreng ayam kunyit.Kak Siti kata, boleh tahan.hehehe

kalo kat sini memang feberet mama ubi rebus dan kopi susu je.
yang lelain, tak pernah cuba pulak.

Hari ni pulak, kami ke Kedai Makan Rahmat(KMR) tuk menikmati ikan sikap goreng, sambal tempe, kacang tanah & kentang yang mabeles.sambal orang jawa.heee :D
tapi, KMR ni penuh sesak dengan orang kalau time lunch. bukan je melayu, jawa tapi ada gak cina, india & omputih tau..
kalau korang tuwun Pasir Gudang, singgah lah kat Chamek Kopitiam dan KMR ni tau!!!pasti puas hati :)

love: mamazahra

3 comments:

NONIE ABDUL AZIZ said...

terliur sehhhh grrrrr

lily azliyana @ mama zara said...

ada ubi rebus n smbal..unik tol..slalu balik kg jek dpt makan..hehehe

nway, leh jek nak gather2 kat big plate tuh..menu ni nmpak best2..tp tpt die kurang happeningla..mcm tersorok sket..nway, bile kite nak gather2 tuh..=p

norly saliana @ mamazahra said...

k.nonie: siyes sedap kak!!sehingga menjilat jari.pastuh, belah ptg abes masuk angin.muahahaha

lily: tu lah, sepesel kt Chamek Kopitiam neh...

pasal gather2 tu, nnt kte plan baik punyer yer..tggu hubby awak blek s.alam, pastu awk x blek kampung...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!