Tuesday, 9 February 2010

Orang Putih vs Orang Melayu

hai kowang.
hari ni banyak noh entry kan.
ini membuktikan mama sedang tiada keje banyak idea.hehe

mama bukan nak cerita tentang Marco POlo vs Hang Tuah ye!!!
mama nak share pics ni, a few days ago.
masa kami gi dinner di luar.
manjang dinner kat kedai je, almaklumlah isteri kepada En. Md Zahari ni tersangatlah rajinnya nak masuk dapur.
ayam seekor yang beli ujung bulan lepas, keras beku dalam fridge.hehehe
kami makan di Yok Mampir & Sikun Nazifah je, dekat dan murah.boleh tahanlah masakannya..
bukan kami gi dua kedai ye, tapi kedua-dua kedai ni bercantum dua.
Yok Mampir menghidangkan makanan ala barat a.k.a omputih dan Sikun Nazifah menghidangkan masakan tomyam & seafood.
so, mama yang tekak ala-ala omputih ni, order la hot mocha & grilled chicken black Pepper Steak dari Yok Mampir...yummeehh!!!


hot mocha neh memang feberet mama.tiap kali gi Yok Mampir, memang ini lah yang mama order.heeee~

grilled chicken black pepper steak neh cuma RM7++ je.sedap, boleh tahan lah...
ini gak MUST order menu mama.hehe

papa yang bertekak melayu asli order dari Sikun Nazifah lah.
nasi putih & paprik ayam plus sambal belacan dengan air feberet, orange juice.


cik Zahra???
dia share ngan papa je, sebab dia pun bertekak melayu.
tak boleh masuk masakan ala barat neh.
ungtunglah mama kan..hehe

dan yang paling utama, bekal Zahra mesti ada. susu pediasure..hehehe

p/s: sebab windu kat mereka ni la, mama dok godek gambar mereka.windu banget sehh!

love: mamazahra

2 comments:

NONIE ABDUL AZIZ said...

akak pernah makan kat Yok Mampir ni...mmg sedap!!!

norly saliana @ mamazahra said...

k.nonie: ye ke? dah dekat sgt ngn umah norly tuh...
kalo nk mkn ala2 barat tp nak yg murah, mmg Yok Mampir lah tempatnye.hehehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!