Saturday, 19 December 2009

Futsal oh Futsal

[papa yang pakai shirt kuning tuh]

mama tatau nape papa suka noh main futsal.
sejak kawen, memang ini lah hobi papa mama tengok.
tak pernah jemu.
ada gak kawan-kawan papa yang stop main futsal lepas dapat bini.
tapi, papa neh lebih suka kelek bola dari kelek bini dia.huhu
tapi, mama tak kesah sangat.
sebab, mama sendiri suka tengok bola.
dulu, masa lom kawen.mama suka gak tengok bola tapi tak de geng.
adalah sekali gi tengok bola kt Stadium ngan kekasih lama.
tu pon sekali sepanjang 6 tahun.
sebab "mamat" tu memang tak minat bola.
ops!terungkit kisah lama pulak.
maap ye!!!
sekali, bila kawen ngan papa neh.
boleh kata, tiap kali ada game,mesti mama join sekaki tengok bola.
tapi, kat umah or kedai mamak jek la.
tapi, mama enjoy tengok bola.
at least, mama boleh share minat ngan papa.
tapi, serius, papa neh memang gila bola.
tak kisah lah, bola padang ke atau futsal.
sejak kawen, mama memang setia ikut papa gi main futsal.
arena futsal mana papa tak jejak.
dari ampang, summit, s.16,s.15,s.7,meru, teluk gadong,sg kapar indah(SKI) dan futsal court area rumah mama neh.
masa area umah kami ni belum ada futsal court, SKI court lah port papa setiap malam minggu.
sejak ada futsal court dekat umah neh, makin rancaklah.setiap petang papa main.
kadang-kadang, mama naik jeles ngan FUTSAL tau.
papa lebihkan futsal dari mama.hehehe
asal papa dengar ada tournament jek, mesti gigih kumpul geng ajak main.
yang sebenarnya, mama tak kesah papa aktif futsal.
daripada papa merayau ntah kemana kan.
at least, bila main futsal ni.badan papa sihat, zahra ngan mama leh gak ikut sekali.hikhik
masa mama mengandung dulu pon, tak pernah miss mama ikut papa.
baik main ujung minggu or tengah malam mama ikut.
daripada mama tak leh tidur bila papa takde kat sebelah, baik mama ikut papa.
sebab mama ni, kalo papa takde, mama takleh tidur tau.
rasa semacam jek.
rasa tak sedap hati jek.
sebabnya, mama takut papa cedera ke masa main.
atau ada pergaduhan ke masa main, especially bila tournament.
bile training ngan kawan-kawan sendiri, mustahil bergaduhkan.
sebab, pernah sekali.
masa mama temankan papa main kat sport planet ampang.
papa sampai berdarah mulut, sebab kena siku ngan seorang player berbangsa nigeria.
takut mama.
sejak tuh, mama memang tak pernah miss ikut papa.

kecuali, bila zahra demam dan papa tak boleh miss that game.

baru lah, mama tak ikut.hehe

meh layan video papa main.
sesaje record selasa lepas masa teman papa main futsal.hehe
zahra suka tengok video neh.
nanti zahra jerit "GOAL!GOAL".hikhik..
laaayyyyyaaannnnn!!


video





love: mamazahra =)

4 comments:

armouris said...

hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

lily azliyana @ mama zara said...

huu..nasib baik hubby kite tk minat sgt bola..klu tk mesti pening melayan coz kite mmg tk minat nak tgk..hehehe

~mamazahra~ said...

armouris: ye, mmg salu ingtkan hubby suh hati-hati.TQ ye!!

lily: tu lah, untung tau lily.tiap kali hubby balik, mesti spend time sesama,kuar soping.hubby kte, asal wiken jek, futsal.asal futsal jek, wiken.kehkehkeh

NONIE AZIZ said...

kiranya ok jgk hubby Norly pasal maintain satu jer hobby macam husban akak..tahun pertama ngan superbike, pastu futsal itupun kejab je pasal tak larat nak lari hahaha..pastu badminton, sekarang ni golf plak jenuh nak ikut rentak dia!!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!