Saturday, 21 November 2009

Nokia 5800 Express Music or N82 ?

Malam td mama,papa & zahra kuar gi The Store,Klang.
gi sekodeng henpon tuk mama.hukhuk.
gi sekodeng dengan poket kosong, boleh gitu???ngeh3
dah namanya nak sekodeng jek, bkn nak beli.
ekceli esok baru nak beli.
tgh survey kedai mana yg leh bagi diskaun.
sekali masa tengah sekodeng tuh:

papa: yang, awak nak beli skang ke???
mama: nape??? ye lah, enfon mama kan dah nazak...tensen ah!!!
papa: tak nak tunggu bln doblas???
mama: bln doblas???? apesal nak tunggu bln doblas plak???
[lagi tanya, ape ke mengong ah is3 mu ini...smp anniversary pon x hengat]
papa: takde papelah...nak beli, beli jek la...
mama: okeh. [masih lagi tak paham.]
cari punya cari.
at last, mama dah shortlisted kan 2 henpon yg akan menjadi target mama.
iaitu...
  1. Nokia 5800 Express Music

apa kelebihan henpon neh:

  • Camera 3.2 m.p
  • touchscreen
  • memory 8gb
  • wifi
  • bluetooth
  • GPS
  • front camera -3G
  • MP3
  • RM920

2. N82


ape plak kelebihan henpon N82 neh:
  • Camera 5.0 m.p
  • key pad [bagus bg mama yg gelojoh kalo type msg]
  • memory 2GB
  • wifi
  • bluetooth
  • mp3
  • RM1000

oleh kerana mama dah pening nak beli yg mana satu.

so, mama transfer kepeningan pale mama neh pada kowang pulak.

kowang plak tolong pilihkan antara dua neh mana yg terbaik tuk mama.

tuk memudahkan kowang buat pilihan, mama bg sedikit guideline.

sbb guideline ni penting tuk menentukan pilihan kowang.hikhik

  1. mama neh extra ganaz [jari-jemari sgt laju tekan keypad time bersms-ing]
  2. mama neh lalai sket [salu jatuhkan barang kalo menggelupur nak cepat]
  3. mama neh kretip [suka explore menda baru]
  4. mama suka berfotogediks [pantang jupe camera, mesti nak self-snap]
  5. mama neh suka bermukabuku tru phone
  6. mama neh bajet ciput jek..ONLY RM1k

Undian akan di tutup kul 5pm, Jumaat 20-11-2009

ok, selamat buat pilihan.

love: mamazahra =)

9 comments:

Fara_Adura said...

Norly..hahaha..manyak masyuk eh..hehe

Kalo Fara..cantek lagi n82.. kalo yang 1st tuh cam susah nak guna pen bagai kan..kalo ngah urgent nak reply msg..susah ar..:D

Ikot u laa kan.. tapi kalo fara sure nak yang 2nd..hehe

shila ariff said...

mmm..kalo shila, lbh suka pada 5800..menarik n byk fungsi...nampak elegant..

~mamazahra~ said...

fara: mmg la...kalo tgh drive, gile weh terbabas nak reply sms :P [kantoi men henpon time drive]

shila: mmg gile berkenan ngan 5800 tuh...memory besar gabak.leh masuk mcm2...tp, kamera x bape cun la..

niza said...

ku minat 5800...heheh...

NONIE AZIZ said...

kak nonie punya pandangan better N2..pasal satu kelemahan bila nak smsing pakai hp touch screen ni masa drive amatlah tak best...(pengalaman kak noniela) kalau nak memory card besor upgradekan jerla memorykan tu...kalau tak tak silap akak bleh...

NONIE AZIZ said...

N2 plak N82 hikhikhik

dillanasa said...

kalau nk kate henpon 5800 tu bes pada sy la biase je
huhuh
bcoz kalau awk yg ske berfoto gedix tu (hahah :P)rasenye tak yah la bli express music tu cos nama pon music,dah tentu dia special utk yg ske dgr mp3 je
lagipun gambor dia tak cun la
baik guna henpon sony ericsson.huhu

yg N82 tu tak tau la ok ke tak

ape kate pakai blackberry ke
perghh
lupe pasal budget, 1k je kan

heeeehehe

~mamazahra~ said...

dilla: u mmg nak kene kan????sekeh kang!!!u dah tahu bajet i ciput, u suh i pakai BB.kalo BB china mari bleh la...huhuhu

~mamazahra~ said...

dilla: cik NORKIAH tetap di hati aii...walopon pic x bape cun...aii prefer NORKIAH :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!