Monday, 9 November 2009

Chilled Oreo Cheese Cake yg tak bape nak menjadi.huhuhu

aktiviti hari ahad aituh.
selain mengqada' tido sepanjang hari.
mama tak lah abaikan tanggungjawab sbg isteri mithali pd en.suami terchenta.hukhuk
nyampah dengar..ngeh3
lunch ahad tuh, mama masak ayam panggang & sayur campur saje.
gambar tak amek, x sempat.
abes jek masak, papa dah ajak makan.
oleh kerana terlebih rajin sbb dah terlebih tido,
mama gak wat "Chilled Oreo Cheese Cake" buat kedua kalinya.hikhik.
b4 dis mama ada buat, tp time tuh bahan tak cukup, so cam xbape menjadilah.
kali neh, semua bahan dah ada.
mama bajet, Chilled Oreo Cheese Cake tu akan sesedap di SR la.hukhuk
tapi, oleh kerana mama neh suka-suki tukar bahan tuh dari OREO ke CREMO.
*bajet nak jimat duit lah..or konon2 nak wat resepi senirilah*
kek tu cam kureng best gak.
hampa hati tau.
dua kali buat, still x bape besh..hukhukhuk
sungguh semangat nak makan oreo cheese cake buatan seniri.huhu
tu lah, pepandai jek beli CREMO...dah resepi tu tulis OREO
pastuh..tau lah masa 1st time buat tu x bubuh gelatin...
kali ni, bile da ada gelatin memandai buh ikut sukatan seniri.
punyalah malas nak sukat.
padahal ada jek penyukat.huhuhu
so, pendek kata "chilled cremo cheese cake" mama tak menjadik..
sgt sedih tau...
ini lah rupa "Chilled Cremo Cheese Cake" ala-ala mamazahra
zoom sikit...

p/s: lenkali tiru sebijik-sebijon cam dalam resepi, jangan memandai tukar.ni lah yg dikatakan, bodoh sombong.huhuhu *Renung-renungkan dan selamat beramal*

love: mamazahra =)

6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Wlupon norly kate tak jadik, yg penting usaha murni nk buat utk en suami tu ada..pasni leh cube lagi..=p..tp kan, tgk dlm gambar nmpak sodaapp jek..hihi

amm said...

tolon jgn bgtau aku ko sukat pki calculator yer..ang ang ang...

shila ariff said...

itu kreativiti namanya..try n error...next time, leh perbaiki kesilapan tu..mesti dah jadi sedap nnti...bagus bagus!!!

~mamazahra~ said...

lily: usaha tangga kejayaan.tp, kalo sekali gagal, rasa cam da malas nak cuba.hikhik *patah hati*

amm: aku sukat pakai sudu jek...advance sikit.hikhik

shila: kretip ye??? tu namanya bodoh sombong.ekekeke

mummyseri said...

norly..at least dpt jugek mkn kek oreo tu kan..yg pntg kesedapannya..xpe len kali bleh cube lagi..

~mamazahra~ said...

mummyseri: tu ah..sampai jemu ah mkn cheesecake tuh..akak ada resepi baked cheesecake x???

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!