Friday, 6 November 2009

Akhirnya, kembali ke pangkal jalan...

tajuk seram tak hengat.hikhik
saje -saje bagi gempak sikit.
setelah 4 hari bertraining,akhirnya...
mama kembali ke opis.
selamat dari meredah jam di Federal Highway.Alhamdulillah.
selamat dari bangun seawal 5.30 pagi.Bahagianya rasa.
selamat dari menambah dosa kering, memaki hamun pemandu yg suke mencilok tanpa bagi sebarang signal.Syukur.
selamat dari menambahkan lemak tepu, makan segala makanan yg disediakan di Park Royal.hikhik
pagi neh, penuh semangat nak masuk opis.
bukan semangat nak buat kerja.
sbb tahu mmg seminggu tinggalkan kerja sure banyak nak catch up.
tapi, semangat nak submit CLAIM form.hikhik
melihat angka mileage claim bulan Oct plus Nov,sgt membuatkan sy gumbira.
dan semasa isi claim form neh, hati berbunga riang sambil berangan nak beli hape ngan duit claim neh.lalalala
beli henpon baru okeh tak???
henpon mama dah kritikal gila.
dah..dah..toksah nak berangan.
duit claim tuh, mama nak servis kereta la.
aci tak kalo mintak tlg papa jek serviskan kereta???
dan mama beli henpon baru gak dgn duit neh.
apa alasan nak bagi eyh???
mama nak story sikit insiden yg berlaku pagi neh masa mama nak gi opis.
punyalah semangat nak gi opis.
sungguh membara-bara neh.
sekali tgk minyak kete dah nyala.
padahal semalam masa otw balik dari training mmg dah nyala.
tapi, mama sgt malas nak singgah petrol station sbb gigih nak balik umah.
windu seh, ngan suami dan anak dara kesayanganku ituh.
so, pagi neh terus jek drive ke stesen minyak.
sekali masa nak amik wallet dlm beg.
cari-cari,tak jumpa.
cari lagi, takde jugak.
hangin satu badan.
terpaksalah patah balik umah,amik wallet.
bolehnya lah tertinggal wallet.
geram ngan diri seniri.
pas amik wallet, kena gi stesen minyak semula.
dan sampai opis kul 8.30.
semangat terus kendur.huhuhu.
hari pertama selepas 4 hari training, lambat 1/2 jam.
patut ke??


love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

byk gak duit clain tu boleh buat beli nset..=p.

nway, slamat kembali ke opis. hari2 bangun kol 5.30am..awal giler..huhu

~mamazahra~ said...

lily: bkn henset canggih pon.asal dpt beli yg biasa2 pon ok.sbb henpon yg sedia ada ni,asek sgt mati bile tekan key pad kuat sikit.huhu

a'ah, kul 5.30 pg bangun sbb takmo jam kt federal highway.huhuhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!