Friday, 6 November 2009

Perlakuan sumbang

sepanjang 4 hari training.
ada 2 insiden berlaku.
sekali masa otw ke Park Royal,pada hari pertama training.
dan insiden kedua otw balik training,pada hari terakhir.
inisiden 1 dan 2 adalah lebih kurang saje.
mama cam kompius.
org bukan islam boleh buat apa saje ke di khalayak ramai???
kalo pasangan bukan islam boleh buat apa saja ke dikhalayak ramai??
ye,mama tahu.
orang bukan islam, takde dosa dan pahala.
takde halal dan haram.
undang-undang mesia ada tak tulis, semua warga mesia yang bukan islam boleh buat apa saja???
ada tak tulis, orang bukan islam leh COMOLOT dimana saja mereka berada?
bukan ke, kalo kita gi tasik, ada tulis. DILARANG melakukan perlakuan sumbang.
takde tulis pun, tuk org islam atau bukan islam.
meh, nak cerita sikit.
insiden 1
kt traffic light Jalan Imbi.betul2 depan Park Royal.
masa nak tunggu lampu tu dari merah bertukar hijau.
mama jenguk lah cermin sisi, kiri dan kanan.
tengok gak la cermin pandang belakang.
sekali tgk kereta kiri dan kanan.
sekali masa tgk kereta belah kanan.
mak aiih, "baik punya" pemandangan di pagi hari.
sepasang amoi dan apek merpati dua sejoli sedang COMOLOT dengan rakusnya.
tanpa pedulikan orang lain.
comolot dengan penuh ghairah.
bukan kita jeles, mereka boleh comolot sesuka hati.
bukan kita jeles, semua itu bukan dosa pd mereka.
tapi, kita nyampah.
agak-agak la wei.
gi la hotel ke, atau tempat lain lah yg org lain x nampak.
kalo mmg itu bukan dosa, gi lah buat kat rumah.
yelah, bukan dosa pun duduk serumah.
tapi itulah yang berlaku.
dengan selamba, mereka bercumbuan dengan penuh ghairah.
nasib bukan saudara seagama yg buat cenggitu.
insiden 2
kt traffic light gak.
hujan lebat.
memang mama ngaku, sangat sejuk gila.
mama punya mata ni mmg tak leh concentrate pndang depan jek.
lagi-lagi kalo lebih 5 minit.
memang mata ni meliar pandang kiri dan kanan.
so, masa mama pandang belah kanan.
time tu, "baik punya" pemandangan di petang hari yg hampir senja.
ditambah pula, hujan sgt lebat.
sungguh romantik kan suasana masa tu??
sekali, sepasang amoi dan apek merpati dua sejoli sedang membuat LOVE BITE dengan gelojohnya.
masyaAllah, nasib baik org bukan islam yg membuat aksi camtuh.
mama tak tahu lah samada pemandu lain perasan atau tak kedua-dua insiden.
atau mama sorang jek yg dapat dosa.
p/s: kalo orang bukan islam, tu tak di kira Perlakuan sumbang ke????
love: mamazahra =)

5 comments:

BULLET said...

tu la kan. kat tempat bullet keje ni pun ade gak yang datang2 berpeluk2 dengan baju xde lengan je yang ppuan. dah la kat sini ramai yang beragama islam. rase nak marah je

|| NaFiRaa || said...

errrkkk..seb baik bukan islam.. kalo org islam..lagi malu~

lily azliyana @ mama zara said...

aiyorkkk..kat trafik lite pon smpat ber'sumbang2'an ker..dahsyat tol..

~mamazahra~ said...

bullet: tu la,kan..tak reti nak hormat.merosakkn pandangan tul...

nafiraa: tu lah, kalo org islam, mau pecah cermin kete dia.hikhik

lily: tu lah...tunggu lampu hijau pon sempat nak menyumbangkn pandangan org lain.huh!gerammm...

zh-ena said...

entah la dah takder perasaan malu la tu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!