Friday, 16 October 2009

~ Sampai Hati ~



ini bukan nak share lirik lagu Spring eyh..
tapi, sesi luahan perasaan.
sape nak dengar, pasang telinga.
sape nyampah nak dengar,amik dua tangan tutup dua telinga.


sampai nye hati.
sebelum cakap tu, ada tak pikir bahawa telinga yg mendengar ni bakal kecik hati??
ada?? atau awak mmg tak kesah??
ye, saya tahu.saya ni kecik.
tapi, hati ni kecik sangat bile awak cakap cenggitu.
walopon sedar diri makin membesar bagai johan.
tapi, takde makna nya saya akan berbesar hati bila awak cakap cenggitu.

bile awak cakap camtuh.
seolah-olah, saya ni takde perasaan.
saya ni kayu.
saya ni plastik.
saya ni batu.



...yang takkan berkecil hati.
...yang jiwanya takkan terguris.





[walopon saya tak menangis depan awak, tapi hati saya menangis]

ntah lah.

saya yang terlalu mudah tersentap.

atau awak yang mulut takde insurans.





yang pasti.

sampainya hati awak.
cakap cenggitu pada saya.

dan bile saya start buat muka KETAT.
awak langsung tak amik peduli.
awak langsung tiada tanda-tanda nak MINTA MAAF.
awak anggap awak tak bersalah.





love: mamazahra =)

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Norly..ni luahan sesi luahan hati kat en suami lagi ker..=p

klu slh org maapla yerk. main teka je..hihi

~mamazahra~ said...

lily:ngan sape lagi nak kecik ati..ngan dia jek la..dia lah racun..dialah penawar

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!