Thursday, 29 October 2009

~ Papadom ~


ptg semalam, balik dari opis auditee kt Seri Setia terus drive ke Jusco,Bkt Raja.
tujuan utama, nak beli tiket Papadom.
tu pon setelah papa cancel nak beli time lunch sbb hujan lebat.
tapi, pas beli tiket terlencong lak laluan ke W.O.C dan terbeli lah kasut cute tuk Zahra.hikhik
kasut tayang kendian, lom sempat snap lagi.
pastu, kaki mama yang gatal neh termasuk lak ke Jusco.
tu pon setelah disuggestkan oleh budak kt W.O.C tuh.
mama berkenan kat satu shirt tu, display kat wall W.O.C,dia ckp lom masuk butik lagi.
so, dia suggestkan mama tgk kat Jusco.

on da way nak ke Jusco tuh,
kaki terlencong lagi ke PONEY, nasib x jupe yg berkenan.
kalo tak, mahu tak cukup lengan nak angkut.hukhuk

masuk jek Jusco, terus hala kaki ke W.O.C nye bahagian, takde pulak yang dicari.
terjumpa pulak legging tuk Zahra.
murah jek legging tu, RM7.90/sehelai.
so, mama grabbed 2 helai tuk Zahra.

pastuh, singgah jap kat toddler nye department.
beli legging Juskid size 11-12years tuk mama.hahhaha.
sgt busyuk kan perangai.pakai budaknya legging.hikhik

so, lekas-lekas balik takut kantoi kat papa.
cakap kt papa, pas beli tiket terus nak balik.hahaha
sampai umah, terus sua baju n kasut kt Zahra.
sgt hepi dia try legging n kasut tuh.
malangnya, kasut tuh minah W.O.C tuh salah kasi size.
mama mintak size 5, dia bg size 4.
so, mlm tu harus WAJIB tukar.

pas mandi n solat, layan zahra smp papa balik.
lepas solat maghrib terus gerak ke Jusco sbb movie start kul 8.50pm.
dah la pewot lapar, papa leh lagi singgah bank dulu la.
hangin jek mama.
masih tatau lg ke, yang is3 kesayangan awak neh akan meroyan kalo lapar.

sampai kt Jusco, terus terjah foodcourt.
dah la pewot lapar giler, ada satu minah senget neh,Q depan mama selang 2 org.
punye lah bengang, boleh minah senget neh panggil sedara-mara dia suh order air kt cashier tuh.sorang-sorang dia panggil.
yg sedara-mara dia lak, boleh baru nak pikir nak minum air apa.
punyalah geram.
napelah b4 Q tuh tak pikir dulu, mangkuk!!!
napelah ko tak tanya siap-siap mase pilih menu makan.
cina depan mama dah ngumpat minah senget tuh.
mama dah menyumpah berbakul-bakul.
dah la pewot lapar, movie lak dah nak start.
mamat belakang mama pon dah bising-bising.
bongok punya minah senget!!!
haa, kan da mencarut pepagi buta.

pas dpt turn mama jek, mama terus bayar n terjah kaunter makanan.
pas amik makanan, nak gi amik air pulak kt kaunter air.
sekali minah senget tuh ada plak dictu.
masih kecoh nak check satu-satu air dia order ngan resit.
hangin satu badan nunggu minah senget tuh dok marah-marah makcik kat kaunter tuh.
ape lah punya bongok minah tu.

sume yg Q belakangn dia, dah sumpah-seranah.
kalo yg baik ati cam mama neh, geleng kepale jek,dalam hati Allah jek yg tahu.
bangang punya pompuan!!!
pas amik air terus dok kat papa.
makan dgn laju nya, sbb ada 10 minit b4 movie start.

b4 masuk panggung, mama singgah W.O.C tuk tukar kasut zahra.
papa lak ngan zahra Q beli popcorn.
ada insiden berlaku dalam panggung.
rupanya, minah senget ngan family dia tu pon nak tengok Papadom gak.
satu baris ngan kami.
punyalah kecoh nak cari seat.
lantak pi lah ngen minah senget tu kan.
ada satu lagi insiden berlaku.
salunya mama mmg beli 2 tiket jek bile tgk movie.
zahra akan dok either ngan mama or papa.
sekali, last nite.
b4 movie start tu, papa nak terkucil.
so, papa dudukkn zahra kt seat dia.
zahra lak syok makan popcorn.
bile papa masuk panggung n nak duduk, zahra nanges-nages takmo bangun.
dia nak dok kt seat papa.
punya lah puas mama pujuk, zahra masih berkeras.
bile mama try angkat, dia jerit2.
akhirnya, papa dok kt tangga.
nasib mama mmg pilih seat tepi tangga tuh.
jenuh gak la pujuk.
akhirnya, setelah lebih 1/2 jam, baru dia bg papa duduk dan zahra dok atas riba papa smp tertido.
tapi, siyes lah citer papadom tuh mmg besh.
puas hati tengok.
gelak sampai pecah pewot, tp ada gak part yg sedih.hukhuk *sgt ciwek mama tau*
agaknya, bile Zahra besar nanti, mama ngan papa akan jadi camtu tak???
tertalu protective.
kalo boleh takmo lah jadi camtu.
rasanya, semua parent nak yg terbaik tuk anak derang kan.
kalo boleh nak pastikan anak selamat sentiasa.
pendek kata, sgt berpuas hati.
bile tgk Papadom neh teringat zaman tengok Sepet dan Gubra.
cerita rakyat biasa.
mama memang suka cerita santai camneh.
hope filem melayu akan lebih bermutu :)

love: mamazahra =)

3 comments:

amm said...

aku da tgk papadom...so far ok la...3 bintang dr 5..ngeh3...

zh-ena said...

mmg dugaan betul la norly nak tgk wayang erk

~mamazahra~ said...

amm:3/5 jek..aku bg 4/5..ngeh3

ena: tu la pasalnya.byk tul dugaan.hukhuk
ena da tgk ke??

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!