Thursday, 29 October 2009

~ Sedang gigih siapkan report ~

saat papa dan zahra dah lena diulit intan.
mama masih gigih siapkan report kat rumah.
bukanlah mama ni pekerja yang terlalu dedikasi sampai bawak balik kerja kat rumah.
salunya mama bawak balik gak, tapi haram nak buat.hikhik
tapi, oleh kerana ini adalah kerja last minit.
maka, mama paksa rela buat kerja kat rumah.
tapi, itu takde lah bermakna mama dah abaikan 2 insan yg tersayang.
zahra dah mama layan main LEGO tadi, pas maghrib.
papa lak, balik keje td dah mama hidangkan makan malam. dan makan bersama-sama.
tu yg keduanya dah hanyut dibuai mimpi.hikhik.
maka, mama perlulah siapkan kerja yang terbengkalai neh.
sok nak submit report ni.
ekceli report ni dah lama leh siap, tp figure yg auditee bg asek berubah jek.
ada jek amendmend.
so, kira last minit kena siapkan jugak sbb next week, 4 hari mama ada IIAM course kt KL.
so, walaucamnasekalipon report ni kena submit esok jugak.
hadoii!!
dah lah bersemangat waja nak siapkan ini report.
sekali, tertinggal pulak file biru.haru-biru tul lah!!!
spoil betul.
maka, nampak gayanya mmg takleh siap gak mlm ni.huhuhu.
sok pagi2, sampai jek kt opis, nak masukkan sikit info yg boss suh masukkan td.
insyaAllah, kul 10 dah leh submit final report ni pd en.boss.
ni adalah 1st time, mama secara 100% nya wat report seniri.
audit fieldwork pulak gi wat seniri, walopon ada gak bawak budak trainee sekali.
nak bagi exposure pd dia.
walopon ni bukan pertama kali mama buat asset verification, tapi ini pertama kali buat IT asset.
ye lah dek non, mama ni bukan budak IT.
menatang IT equipment tu byk yg 1st time mama tengok.hihi
mama ni BUTArabun IT sikit.hukhuk
tuk jayakan audit neh, bantuan opismet sgt amma hargai.
en.YMS yg tlg explain sikit2 tentang dunia IT dan equipment2 yg biasa ada kt IT.
dan ada gak mintak bantuan kak CT tuk kasi mantop sikit report mama neh.hehehe
*tenkiu kak CT, segala jasamu akan kukenang sampai akhir hayat*
rasa nervous sikit la.
walopon report ni simple jek sbb special audit, at least satu pengalaman baru dapat mama kutip.
at least, satu permulaan sebelum mama diberi peluang tuk wat audit report yang sebenar-benarnya.
yang ni pon, bukan report main-main. cuma report ni adalah requested by management bukan audit committee, so tak lah bape dasyat.
org kata, tak bape nak mencabar la.
tapi, bagi mama yg HANYA junior auditor yg pengalaman pun tak seberapa..
inilah adalah pengalaman yg cukup bermakna.
sebagai persediaan tuk jadi auditor yg lebih baik.
wish good luck kt mama eyh!!!

love: mamazahra =)

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Slamat berjuang menyiapkan report norly!! mama zara ni nk berjuang melipat kain baju yg berlonggok tp lom berjaya lgi. dok asyik ngadap internet dr tadi..haru..=p

~mamazahra~ said...

lily: chaiyokk!!! norly mmg xde masalah lipat kain baju..kan papazahra ada...hehehe

|| NaFiRaa || said...

hai..salam kenal..

kita add awak kt blog list kita yek!!

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!