Tuesday, 13 October 2009

~ 5 things i want to learn ~





sowi la kalo pic atas tuh blurr sikit.
mama dah cuba resize bg besar, tp masih kecik.
so, kowang sila buat-buat nampak ye.

time mama buat n3 neh, mama buat time lunch ye.
mama tak kuar lunch sbb tgh diet kononnya.
selain nak kuwangkan berat badan yang semakin naik mendadak.
walopon tak gi timbang, tp sedar kenaikannya setelah melihat banyak lemak spare terkumpul disana-sini.huhu
mama jugak nak dietkan poket yg semakin menipis.hukhukhuk *woi shahril, cepat lah masukkan gaji!!!kesian lah kt aku neh*

okeh, mama dah start merepek.
tujuan mama masukkan pic kuiz mukabuku tuh,
bukan nak show off yg mama sangat rajin buat segala mak datok kuiz mukabuku tuh.
tapi, nak tunjuk 5 things i want to learn dan komen dr en.suami .
sila bulatkan bijik mata kalo still x nmpk komen en.suami sy ye!!!

bile tgk komen en.suami, sy pikir balik.
mmg ada benarnya.
mama jadik kurang sabar lately.
suka sentap sana-sini.
suka marah-marah hal kecik-kecik.
suka nanges tak tentu pasal.
pendek kata, mama telah bertukar jadik monster yg menakutkan.hikhik

so, en.suami memang nak sangat isterinya ini belajar to be patient.
ye, mama memang sedar.
kalo tak, mama takdelah masukkn dlm list tu,kan??
mama akan cuba jadi manusia yg penyabar.
mama akan cuba tak marah-marah.
mama akan cuba tak sentap-sentap walopon hal kecik-kecik.
ye!! mama janji.

mama tatau nape mama asek hangin satu badan jek lately.
pastu, kalo papa tak turutkan, mama akan sentap tak tentu pasal.
nanges tak henti-henti.
majuk.
mogok lapar.

nak kata kerana perubahan hormon, tak mungkin.
atau mungkin juge sebab PMS.

ntah lah.

tapi yg pasti, mama perlu belajar TO BE PATIENT.
belajar menjadi lebih PENYABAR.
tuk jadik isteri yang sentiasa dikasihi suami.


love: mamazahra =)

3 comments:

adda said...

same here.. kite serupa.. kena blajar bersabo

NONIE AZIZ said...

kakakaka...

~mamazahra~ said...

adda:ye!!azam tuk hujung tahun..hikhik


k.nonie:wakakaka..nak gelak gak :P

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!