Wednesday, 19 October 2011

Happy 9th months old lil Zharif!!!

Adoi,lewat sehari la pulak.
Plan nak buat entry ni semalam.
Tapi,sebab dah kalut-kalut dok layan budak berdua tu sbb papa balik lewat.sudahnya,lupa..haha
Lately hujan lebat jek kt klang sebelah petang,so papa balik lewat.at least sampai hujan reda.
Sementara nak tunggu hujan reda,mama yang 'hujan lebat' kat umah.menangis weh layan anak 2 orang sekali.
Yang si kakak,sekejap-sekejap nak itu,nak ini.si adik pulak clingy.dah macam anak koala bear lah.dok bergantung kat mama,berkepit manjang.langsung takleh nak tinggal sekejap.
Si kakak ni bukan boleh diharap sangat tengokkan adik dia.mahu di bantainya kalo si adik nangis nak ikut mama.huhu
Si adik ni langsung takleh tak nampak mama dia,sampai mama nak gi bilik air pun tak boleh.terpaksa tunggu sampai papa balik.adoyaiii...teruk betul si adik ni!geram mama tau..mujurlah mama kamu sedang 'pms',kalo tak,ada yg solat maghrib kul 8mlm.huhu
Nak tinggal gi dapur tuk masak dinner memang tak dapatlah.tutup jek gate nk masuk dapur tu,zharif dah nangis macam kena belasah dengan 5org budak besar.serius nangis sampai teran-teran tu.tension.hilang mood nak masak tau!!!
End up,beli jek dinner.hahaha
Ok,mari kita share perkembangan zharif!!cekedottt...
1) Dah start berdiri lebih 5second tanpa berpegang
--- tarra...tarra...terror tak zharif?tapi takat berdiri jek la,berjalan nya tak mau langsung.hukhuk.ape da!!!
2) Dah pandai jalan berpimpin sebelah tangan
--- pandai tu memanglah,tapi senget2 dah macam apa..hahaha.lawak sungguh zharif jalan.kihkih.tak tau nak explain cemana..
3) Suka makan,makanan orang besar
--- apa yang mama makan,dia nangis nak gak.tak kire lah,kerepek ke,nasi ngan lauk ke.so,mama terpaksa kunyahkan tuk dia.gasaklah..yang penting,zharif sengih-sengih jek makan.ekekeke.siap abes jek telan,nangis nak lagi.sedap ye dik,taik gigi mama.egege
4) Suka berkepit mcm anak kangaroo ngan mama/ibu
--- kalo weekdays,mmg nak berkepit ngan ibu jek.sampai ibu pernah suarakan tuk stop jaga Dayyan sbb tak sanggup nak kendong dia selama 8jam atau lebih.hahaha.kalo malam n wiken lak,berkepit ngan mama 24/7.sampai mama tak sempat nak buat benda lain..dah macam2 petua orang tua mama follow demi nak renggangkan sikit mama/ibu ngan zharif.tapi,mmg tak berkesan.hukhuk
5) Ini part PALING SEDIH...zharif dah officially minum susu formula.uuwwwaaaa!!!
--- since last month,susu badan mama dah semakin berkurang.sehari mama dpt pump 4-5oz jek.so,memang tak cukuplah tuk zharif walopon zharif dah start makan 3kali sehari.so,nak-tak-nak,mama terpaksa redha tuk zharif minum susu formula.huhu
6) Suka gelak mengekek
--- part ni,mama mmg suka.part dia gelak mengekek kalo diagah.tapi part dia merengek,subhanallah rasa nak nangis jek.huhu
Apa pun..mama cayang zharif sgt!!!cepatlah adik baik dari penyakit kuat nangis ni eyh...nanti mama sayang lebih kat adik.hehehe
Adik ada check up selasa depan,berapa berat zharif sekarang ni.makin sakit lengan mama dukung kamu....
P/s: jemput dtg eyh majlis kakak zahra sabtu ni :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

zh-ena said...

beza anak kita sbln jea erk..umar dah bertatih jln skang nie

S.U.R.I.A.T.I said...

xpela kak...rezki utk bf zhariff takat tu je. tu pon dh elok sgt dh. Alhamdulillah...yg penting zhariff selalu sihat & aktif!!! :)

*oh...xdpt nk dtg party kakak zahra..aunty ade kelas dis saturday... :(

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!