Monday, 8 August 2011

Ramadhan 6-7

Pehhh!lamanya tak update.
Bkn tak masak juadah berbuka,tapi tak sempat nak snap dan tak sempat nak update.
Korang buka apa wiken lepas?
Sabtu,ada majlis buka puasa secara berjemaah dgn kakak2 mama. Majlis pot luck.semua bawak makanan memaseng.
Best!!!macam-macam ada...
Mama buat pastry buah &tuna dan buat puding triffle.
Tapi,mama tak sempat nak snap triffle tu.tapi rasa dia mmg terbaeeekkkk!!!hehe
Wiken ni nak repeat lg.weeee :D
Apa jek menu yg ada???memacam.sampai cramp perut makan memacam.hikhik

Kak ngah bawak nasi putih+asam pedas kembung+ikan masak taucu+sayur beremi tumis air.terbaeeekkk ar kak ngah.sedih,arini kak ngah warded.turn nak operate lutut dah sampai.patutnya September baru operate,ntah cemana spital call suh dtg aineh.hope kak ngah sehat cepat!!!!

Kak lang lak bawak bihun goreng+air sunquick+apam polka dot.sedapppp!!!berbiji-biji mama bedal.hehe

Kak Anjang lak bawak nasi putih+rebung masak gulai+air tebu fresh+bubur gandum durian yg sgt mabeles.abes 2 mangkuk mama makan.hahaha

Andak buat nasi lemak sambal ikan bilis.sedapppp!!!!

Endek bawak karipap paling sedap.rangup dan pedas!!!!

Ateh pulak bawak ikan cencaru masak pedas+sayur campur+roti john beli kt bazar.bkn ateh yg masak,kak the Eila lah yg masak.serius sedap.mama siap ratah ikan cencaru pedas tu.yummehhh!!!

Makanan memang serius banyak.masa belum buka puasa,mama cakap ni mesti tak habis neh.sbb byk gila makanan.tapi,bile bukak puasa jek habis semua makanan.ada lah tinggal sikit-sikit kan.seronok adik-beradik,ipar-duai dan anak2 sedara makan ramai-ramai.sepanjang puasa,ini lah kali pertama mama makan siap bertambah.kalo tak,mkn nasi+kuih dah kenyang.bestttt!!!! So,mmg kena repeat lagi acara bukak puasa reramai neh...rumah sape plak next????

P/s:gambar mmg ilek.xdan nak snap sbb mama kena jaga zharif yg merengek sbb cherry-berry.cian dak bambam tuh...

P/s:pastry yg comel-lote tu,mama buat guna instant pastry jek...

Hari ni korang masak apa tuk bukak puasa???mama lom ada idea.beli jek atau buka puasa umah in-law OK gak kan???hikhik

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

Sha@Mama Tina said...

Eh..dak bambam tak sihat lagi ke noli? siannya..

berbuka jemaah reramai mmg besh kan. Mcm2 boleh tengok..berpinggan2 makanan ada. dulu ms ada arwah nenek kami selalu berbuka besar-besaran kat rumah arwah..skrg ni mcm dah tak feel nak buat tu semua.. :(

Sha pun sahur biasa2 jek..sudahkan dgn ccpp..alhamdulillah biasanya ada la sket tenaga sampai petang.. :)

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!