Friday, 1 July 2011

Tips rambut gugur

Adoi,sedih tengok kan?
Punyalah banyak yg gugur rambut mama ni.banyak ni lah gugur tiap kali bangun tidur dan bukak getah rambut.bayangkan,kalo mama kumpul komfem dah bleh buat rambut palsu.huhu
Papa ngan zahra hari-hari komplen tau.rimas tengok rambut mama kat atas katil.kat bilik air jangan cakaplah,lagi banyak.
Rambut mama gugur lepas bersalinkan zharif.bukan sebab anak bujang tu suka main air liur,tp sebab kelemumur.teruk gila kulit kepala mama,putih ngan kelemumur jek.berkerak-kerak.wekk!
Bukan tak syampu eyh..bukan gak sebab malas basuh rambut tau..tp sebab mama bertudung sepanjang hari kot,bukak tudung time mandi dan tidur je.kalo kat umah ni,memang bertudung jek la sbb abang ipar mama ada kan..

Dah macam-macam brand syampu mama try tau.segala macam syampu anti-dandruff yg ada kt TV tu mama try,tp tetap gugur gak rambut.dari Selsun,pantene,rejoice,dove.malah loreal pun mama dah try tau.tetaplah gugur rambut mama ni..huhu

Mama ingatkan,kalo dah potong rambut ni kuranglah rambut gugur kan.tetaplah gugur wehh,malah makin teruk...sedih tengok rambut sendiri.lagi sedih bila papa suruh pakai anak tudung masa tidur tau,rasa seperti mahkota mama dah tercalar.eceh!ye lah,rambutkan mahkota wanita.huhuhu

Korang ada tips tak yg boleh share ngan mama?atau ada petua nak kongsi?sila..sila..share ngan mama sebelum kepala mama jadi botak licin akibat rambut gugur...jgan korang bagi tips supaya mama gi Yun Nam haircare udah ler...hehe

P/s:apa plan wiken ni?mama nk shopping groceries,tgk movie Sekali Lagi n main bowling..ntah jadi,ntah tak lah.da namanya plan kan.hehe

Happy weekend kawan2!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

ibunaznoy said...

salam,ingatkan nk bg tips xmau bg rmbut gugur,hihi..

saya pun pnah alaminya 1st bb dulu tp taktau camne nak buat ^_^,kusam je time tu..
2nd bb tak gugur lak,rasa pun sht mybe mkn phytonatal kot,mkn smpai ank 4bln..

Lily@MamaZaraZareef said...

ingat norly yg nk bg tips..semangat baca entry ni..sbbnye kite pon tgh mengalami masalah keguguran rmbut yg sgt teruk nih..heheheh

norly a.k.a sweetmama said...

ibunaznoy:phytonatal tu produk nona roguy eyh?bleh cuba next time.hehe.TQ =)


lily:haha, saje kasi gimik.masalah rambut gugur norly ni kritikal sgt, tu yg gigih mintak tips.takut botak lak nanti.kalo ada tips, share eyh....

armouris said...

lagi info tentang rambut gugur di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

NONIE ROSSI AZIZ said...

kita serupaaa...

NONIE ROSSI AZIZ said...

kita serupaaa...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!