Tuesday, 19 July 2011

My 6mos old hero

18-07-2011 genaplah anak bujang mama ni 6bulan...
Sekejap jek dah bujang kan?skang ni 'adik baby' panggilan kakak zahra tuk zharif,dah makin besar n banyak ragam.haih.
Makin manja anak bujang ni tau,asek nak melekat jek kt badan mama.kalo org lain pegang dia,then dia nampak mama lalu kompom nanges nak ikut mama.ngengada tau!!!
Lagi satu yang buat mama geram,malam if mama bangun nak gi toilet zharif MESTI sedar.dan nanges cam kena dera.gerammmm!!!!
Tapi bile mama bangun subuh,takde plak dia nanges nak bangun.bijak kan??dia bleh bezakan bangun kul 2,3pagi ngan kul 6pg.notty boy tau zharif neh!!!
Zharif dah dok dlm walker n dah merayau seluruh rumah...kalo dia xreti undur balik,dia nanges jerit2 kompom kakak zahra berlari tarik walker zharif.hehe.nanti kakak zahra bebel-bebel "adik baby ni,nape gi jauh2,pastu nanges,pastu gi lagi"hahaha.kiut kan??
Zharif pun dah bleh dok dlm trolley n stroller yg duduk tu,so senang sket mama papa nak shopping.tak payah pakai baby carrier or tolak stroller berat2 if gi shopping.tapi,kalo kakak zahra nanges2 gak nk dok dlm trolley terpaksa gak papa dukung.hehehe
Zharif dah makan solid food.setakat ni nestum nestle perisa buah tu je.mama plan nak buatkan puree buah tuk zharif,tp tunggu mama dpt ilham dulu lah.skang mama malas.hahaha
Zharif dah kuat angkat badan,if baring then mama pegang tangan kompom tegak terus smp berdiri.tak payah sokong belakang badan dah...good boy!!!
Zharif gak dah makin lasak,asek tertonggeng-tergolek masa nak tukaw diaper.mama kadang sampai terpaksa kepit peha dia,tapi mama selalu tewas sbb zharif lagi kuat dari mama.hehe
Zharif dah ada 2 batang gigi belah bawah!!!yeyyyyy!!!!gg zharif bleh nampak kalo dia menyengih.so,mama skang ni salu jadi mangsa gigitan dia.kalo dukung,abes bahu mama zharif gigit.kalo breastfeed dia gigit mama.sakit woohhhh!!!nakal tau zharif ni..kalo mama marah,dia gelak2 manja macam paham je..haih.
P/s:korang ada petua tak nak bagi zharif tak gigit masa breastfeed????share plssss!!!!!
Okeh.itu je setakat ni...nanti kalo ada yg lain,mama share kat sini eyh....
Babai :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhhh...cpt jek Zharif dh membesar bagai johan..dh tumbuh gigi..dh pndai dok tegap..sekejap jek rasa kan..hihi..nway, mmg manja sungguh Zharif ni yek..anak mama die nih..=)

norly a.k.a sweetmama said...

lily: tu lah sekejap betul masa berlalu.rasanya baru semalam sakit bersalinkan dia, hari ni dah ada 2batang gigi.hehehe

kalo si kakak pantang nampak papa, ikut papa jek, zharif ni pantang nmpk kelibat mama, mesti nangis nak ikut.terbalik sudah..hikhik

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!