Tuesday, 21 June 2011

Our 5mos lil hero

Rasanya masih lom terlambat kan...tak sempat ar nak blogging sempena hari bapa yg baru lepas.teruk kan???ehh!mama wish kt papa la,cuma tak menyempat nak wat entry.okeh,aci tak kalo nak wish gak???boleh la eyh....
Happy Father's Day to Papa!!!tq for being the best papa for our lil kiddos :) moga terus jadi papa terbaeekkk!!!love papa so much!!!

Sempena fatherks day ahad lepas,18th june 2011 genap gak 5bulan hero kecik kami tu...
Makin debob,makin lasak,makin kuat nanges,makin kuat merajuk,makin kuat makan.haih!!!
Mama tak bawak check up lagi tuk 5mos,appointment isnin depan ni.tatau bape berat sebenar zharif skang.yang pasti,lengan mama sakit lah kalo dukung dia.sekarang,segala hal dukung-mendukung zharif mama serah kat papa.hehe

Meh cerita perkembangan zharif masuk 5bulan neh...
* dah pandai meniarap n golek sendiri [sampai susah mama nak salinkan diaper.bergaduh dulu kalo nak pakaikan seluar]
* dah pandai maju ke depan,kalo meniarap tu laju jek nak capai apa yg ada kt depan dia [sampai kena sekeh ngan kakak zahra sbb tarik buku sekolah kakak dia time kakak dia baca buku]
* suka bebenor tarik rambut/tudung mama kalo mama dukung [tak boleh dah mama nak pakai tudung ala-ala Hana Tajima.haish.]
* makin kuat nyusu [lepas abes sebotol EBM,nak direct BF pulak.ish3]
* suara makin kuat [boleh dengar suara zharif dari 2nd floor.punyalah kuat]
* badan makin debab.segala baju yg berbutang,merekah abes.dah macam malek nor.hahaha
* rambut dah semakin tumbuh[tak sabar nak buat rambut pacak.hehe]
* dah mula makan biskut rusk-milna tu.bancuh cair-cair sbb zharif akan mengamuk kalo nampak orang lain makan.kalo dah kenyang,senyum manjang.hehe
* suka borak.especially kul 2-3pagi.sampai mama papa tak larat nk layan
* dah bleh buat suara..."Uuu...aahhh".lantang sungguh suara zharif.bleh jadi imam neh.hehe

P/s:ini jek yg mama bleh ingat takat ni,nanti mama tambah lg eyh...

P/s: layan gambar budak debob kena bedung,memula senyum lelama menjerit.haha

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!