Tuesday, 28 June 2011

Love bite,ruam atau kayap?

Lamanya tak bersiaran.windu nak blogging,tp tak cukup time lah.
Penat cuti2 cinta kat cameron & fraser hill tak abes lagi neh.
Kain baju pun tak abes basuh lagi.hukhuk =(
Semalam pulak,pagi gi bawak zharif check up n cucuk tuk 5bulan, pastu masuk opis gak sbb bz nak buat persiapan tuk menyambut visitors dari Bintulu Port.nak prepare presentation slide n so on.bukanlah mama ni person in charge,cuma tolong-tolong2 jek.
Pagi ni,punyalah tergesa-gesa masuk opis.masa drive tu leher mama dah start terasa gatal,memula ingat sbb berpeluh gara-gara tergesa-gesa.mama pun menggaru leher sambil pegang stereng.
Sampai kat opis berlari gi surau,tengok leher dah merah2.opismet cakap,kena gigit semut.mama juz letak lotion,sbb tu je yg ada.minyak angin takde.huhu
Masa buat air tuk internal auditors dari Bintulu Port tu,aseklah tergaru-garu.dah macam apa ntah.
Kul 3 Department mama bawak visitors tour kat Northport,semakin gatal lak.hukhuk
Balik keje tadi,terus mandi.bajet akan hilang segala gatal2,tapi makin teruk lak.mujur ada medicated powder zharif punya,sapu lah kat leher.masih tak hilang gatal.
Baru jap tadi,kakak mama tegur.dia cakap kayap.papa lak cakap,ruam sbb berpeluh.
Ntah mana satu yg betul...harapnya cuma ruam biasa la...
Kita tengok sok pagi,kalo makin teruk terpaksalah gi klinik.kalo letak bedak jek,makin surut maknanya ruam la ni...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

hmm..kite pon dh start rase tk cukup mase mnguruskan umah n anak2 ni..kdg2 2, 3 ari tk dpt bukak laptop bertenet n fb bagai..update blog pon, mujur leh update thru emel opis tuh...huhu

nway, smoga ruam tu cpt baik k..=)

norly a.k.a sweetmama said...

lily:sejak kt opis blogspot dah kena block, terus tade masa nak update blog.kalo rajin update thru BB, kalo malas peram jek la segala citer yg nak update tu.hahaha
jgnkan nak on lappy, nak buat keje rumah pun tak menang tgn.huhuhu

p/s: cane nk update thru emel eyh???

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!