Tuesday, 10 May 2011

Lintas Langsung dari Pantai Balok,Kuantan

Mama,papa,zahra dan zharif dah ada kat Kuantan ni since Ahad lg.
Bertolak dari Klang kul 3.30ptg, berhenti kat hentian sebelah Maran jap gi buang air, pastu berhenti solat kat Petronas Kuantan, then terus straight sampai resort kul 8malam.
ekceli, jalan tak jammed pun.cuma kat pusat bandar Kuantan jek traffic a bit slow.pastu clear dah jalan.
cuma papa bawak slow & steady jek.hehe
check in kat De Rhu Resort. kenapa pilih De Rhu?nape tak pilih hotel yang lebih selesa?sebab....
nak dekat dengan tempat kerja, mama audit kat area Kawasan Perindustrian Gebeng. so, tak sampai 1/2jam pun dah sampai opis.
Ahad lepas check in tu, terus keluar gi tapau makanan.badan dah letih, Zharif pun dah start merengek.so, lagi selesa makan kat bilik hotel dari kat kedai.
kalo dok kat area Pantai Balok ni, toksah risau bab makan lah.sebab pe? sebab kedai makan berderet-deret sepanjang jalan.pilih jek mana yang berkenan, sedap atau tak, ikut tekak masing-masing.
Ahad tu, kami tapau nasi+tomyam+kailan+air kat Patani Seafood.boleh tahan lah.perut tengah lapar kan, tolak batu ngan kayu jek.ekeke
Isnin malam lak, kami+kak siti & practical student, Ameerah gi makan malam kat Tanjung Lumpur. kat Ana Ikan Bakar Petai lah, kat mana lagik kan nak gi.tu jek yg paling best kot kat tekak mama.hehe
malam ni plak, kami layan kerang bakar kat Patani Seafood. bukan kedai yg sama Ahad tu tau.hehhe.nama jek lebih kurang.hahaha
tapi kan, makan kat Kuantan ni masih tak dapat lawan makan kat Klang, especially Afnan batu belah lah.hehe.tomyam tak power langsung.heee :D

lunch memang tak banyak pilihan lah kat Kuantan ni, mama tahu a few jek hot spot tuk lunch, ikan celup tepung & nasi kandar pelabuhan kuantan, mee calong Pantai Balok.itu jek, selain tu, mama lagi suka makan fastfood like Pizza Hut, McD, KFC, Johny's & etc. yang semua ada gak kat Klang.hikhik.
wahai orang-orang Kuantan, silalah bagi sikit klu mana nak terjah tuk lunch & dinner.mama ada seminggu lebih lagi nak stay kat Kuantan ni.hukhuk

sepanjang 2hari stay kat Kuantan ni, lom berkesempatan nak lunch ngan papa&anak2 lagi. mama gi lunch yg kak siti & ameerah jek sebab keluar dari opis kan.papa lak gi lunch ngan anak-anak. sepanjang seminggu ni, papa jadik Mr Mama lah.hehehe.tapi, hebat gak papa, boleh jek handle budak berdua yang banyak ragam neh.hehehe

ok, nak rest.letih ar badan,especially kaki.


p/s: sedih, next week terpaksa berpisah ngan buah hati mama...papa, zahra & my lil hero, Zharif.hukhuk

7 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

ohhh..gi kuantan ngan family skali ker..patut lom ada luahan hati sedey lagi..heheheheh..papa zahra amik cuti teman norly ek..beshnya..

p/s: lalu area tudm tolong smpaikan salam rindu kat papa zara zaref yek..hihi

S.U.R.I.A.T.I said...

lamenye kak yana g audit kat kuantan...rajinnye papanye amik cuti ye. mmg papa mithali. nex audit ke mana lak kak?

Fara_Adura said...

Wahh jalan2 kuantan sambil keje yek. Besh2.. lama lak. Sporting papanye mau teman n jaga anak2. Baguss hehehe

Fara_Adura said...

Wahh jalan2 kuantan sambil keje yek. Besh2.. lama lak. Sporting papanye mau teman n jaga anak2. Baguss hehehe

norly a.k.a sweetmama said...

lily:seminggu family ikut, pastu 2nd week tu sendiri.sedih wohhh!!!

p/s: insyaALlah, kalo lalu dpn tudm tu kita jerit nama papazarazareef eyh..hehe

norly a.k.a sweetmama said...

su:selalunya, audit seminggu jek.kali ni spesel sikit,2minggu lak.so, seminggu jek papa derang nk ikut.terpaksa lah su.sbbnya akak BF sikecik tu, dis week dia minumlah susu beku dlm peti.

norly a.k.a sweetmama said...

fara: mmg tiap kali outstation, papa & anak2 akan ikut.cuma kali ni, smp 2minggu plak.so, papanya bleh ikut seminggu jek.seminggu lg, sendirilah norly..huhu

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!