Saturday, 26 February 2011

Saya Nak Cuti!


saya nak cuti!!
bila tengah pening fikir pasal Majlis Bercukur Jambul Zharif neh, terasa cam nak bercuti pulak.
bila fikir-fikir kan, lamanya kami tak bercuti, last kami gi bercuti bulan May 2010. bercuti bersama warga GIADian ke villa kajara, A Famosa Resort Melaka.
"Babymoon" ke Cameron Highland pun terpaksa dibatalkan.
so, lepas lahirkan Zharif ni rasa cam nak bercuti-cutian lah.
dulu, lepas bersalin Zahra kami gi bercuti ke Besut+Kota Bharu.tapi masa tu Zahra dah 3bln++.itulah percutian pertama Zahra.
so, kali ni perlu lah jugak gi cuti-cuti bersama Zharif mucuk pulak.hehe
mama plan nak gi selepas Majlis Bercukur Jambul & Aqiqah Zharif nanti.
tapi nak ke mana ye???
mama kalo boleh nak ke Langkawi.

boleh pergi naik ferry atau flight.lagipun, Zahra teringin nak naik kapal terbang.

 boleh jugak mandi-manda kat pantai chenang
dan..
melihat keindahan pulau
dan yang paling penting...

boleh shopping.
tapi...
 
^
 
^
 
^
 
^
 
papa takmo lah.
Jangankan Bandung, Langkawi pun kena rejek.huhuhu
sebabnya...
papa dah tetapkan syarat-syarat percutian kami...
syaratnya ialah:-
1. dekat, takmo jauh-jauh sangat. Negeri 9 atau Melaka atau sempadan Perak atau sempadan Pahang atau KL sudahhh!sedih!
2. percutian BAJET.sebabnya kami baru lepas buat kenduri aqiqah Zharif kan.
3. Rest & Relax. takmo buat aktiviti yg susah-payah.lagipun Zharif kan kecik lagi.
bila dengar syarat-syarat papa je, terus hilang idea...kowang ada idea tak?share lah ngan mama. suggestkan tempat percutian tapi perlu memenuhi syarat2 yang papa dah tetapkan tu.


tolong ye!!!
oh mama lupaaaaaaa.....kami nak bercuti sekitar bulan 4,5 atau bln 6...tenkiu in advance ye!!!!


 
love: mamazahra ^__^

5 comments:

Zura said...

kite syorkan g la tiara beach resort,pd.dkt pon dkt...ader tmn tema air...leh zahra main2...rase kt sn xmhl sgt kot...

norly a.k.a sweetmama said...

zura: Tq 4 da idea.mmg best pun tiara beach resort tu, tp sure norly kena kelek dak zharif tu.papa & zahra jek yg bleh main.jelesss!

norly a.k.a sweetmama said...
This comment has been removed by the author.
✿etiey erywan✿ said...

salam kenal... yang shoping tu paling best kan... heheh nak2 pulak bila ditaja

norly a.k.a sweetmama said...

etiey: salam kenal....setuju!!!bab shopping tu yg paling best,kalo ada penaja mmg syok wohh...hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!