Friday, 18 February 2011

Masalah Perut Buncit?

hai semua :)
Salam Jumaat nan indah.
sementara si kecik Zharif tidur, boleh lah mama update blog kejap.hehe

berbalik pada tajuk entry.
mama nak share masalah mama, masalah perut buncit.
hari ni, mama dah berpantang 32hari. tapi, mama masih belum pantang 'betul2' sebab mama masih lom amik jamu dan ubat periuk memandangkan kuning Zharif masih nampak sikit.
so, kalo next check up 22/02/2011 ni Dr cakap, Zharif bebas jaundis baru mama akan telan segala mak nenek jamu tu.
mak mama dah standby nak bancuh jamu tuk mama tu. setiap hari dok cakap, muka mama pucat lah sebab tak makan jamu.

masalah perut buncit mama ni memang ketara. lebih teruk dari lepas berpantang Zahra.
dulu anak pertama kan, taklah teruk sangat buncit tu. tapi, kali ni memang serius punya buncit.cam peknen 2 bulan jek.
so, mama nak try lah ubat ni.ramai orang dok cakap tentang keberkesanannya.
model dia pun mantop, mak janda nora danish kan.
mama ni mula gedik-gedik nak cuba kan.hehehe

Losyen Mustajab Pati Halia

dan Kapsul Pati Hali Nightriem

kalo korang nak tahu pasal 2 produk neh KLIK website ini

korang pernah try tak losyen dan kapsul pati halia ni?
berkesan tak? ke omong kosong jek?

mama serius nak try ni demi nak mengecutkan perut buncit mama ni.huhuhu
tapi kan, pasal losyen tu mama tak takut sangat nak try sebab losyen ni tuk kegunaan luar jek kan.tapi kapsul pati halia tu, takut lak mama nak try. ye lah, mama kan fully breastfeed Dayyan Zharif. takut lak ada effect pada Zharif kan, tak pun mama takut susu akan berkurang kalo makan kapsul pati halia tu. takmo lah hanya kerana nak kempiskan perut, mama terpaksa stop breastfeed Zharif. mama kalo bleh nak bf Zharif sampai setahun lebih.

so, mama memang mengharapkan korang tolong mama. mana tahu, korang pernah dengar pasal kapsul pati halia ni sesuai ke tak tuk ibu yg bf baby. tak pun, korang tahu produk yg sesuai tuk mommies yg bf baby dalam masa yg sama boleh kempiskan perut kan..

tolong mama eyh????



love: mamazahra ^__^

4 comments:

shila ariff said...

hah..tu le, rasa macam ada kesan le..sebab norli kat menyusu baby..tak yah lagi le..nnti cian kat baby..

umieshuhadah said...

umie penah try losyen nie,siap beli yg kaler merah plg hot nyer. sb perut umie after deliver 2nd bby buncit mak aiii cam peknen tau. then norly bf baby, so kapsul tu mybe x sesuai. umie try byk bende nak kempiskan perut, finally jumpe Premium Beautiful. mmg mahal norly rm2k(tp ada installment) . tapi mmg berkesan sgt. pki 2 weeks je dr size suar 39 jd 36.. now pki sbulan umie dah sarung jeans size 34. leh tgk kat link blog umie, ade member umie yg jual. boleh tgk testimoni mereka yg berpantang tak pakai bengkung tapi pakai PB. umie xde la nk promote, tp nak share kesan die yg ajaib bagi umie. sb penat tau nak kempiskan perut.. selamat mencuba.

norly a.k.a sweetmama said...

shila: tu la, cian kt Zharif senarnya.tapi mama dia ni dah tak tahan tengok perut buncitnya.huhuhu

norly a.k.a sweetmama said...

umie: nnt norly pikir2 kan.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!