Saturday, 4 December 2010

Lil DZ: Check-up 25weeks : 3D/4D scan

Sebenarnya, dah lama mama buat 3D/4D scan ni.
masa check-up 25weeks kat Hospital UMRA.kalo tak silap 17/10/2010.
tapi, aseklah tertangguh nak buat entry pasal ni.masalah berukben lah, masalah PC lah.ntah, macam-macam lak sampai tangguh sekian lama.hehe
tujuan utama, bkn nak show off ke hape tau.siyes, takde niat.
tapi, nak share saat gembira mama bakal bergelar mama buat kali kedua.eksited wohh!!
janganlah pulak ada yang cakap, mama ni suka riak dan menunjuk-nunjuk pulak.tak terniat pun.
mama ada bubuh sekeping kat FB, tu pun bleh mendatangkan komen-komen yang buat mama terguris sket hati.hehe [sensitip lak skang ni.ngengada!!!]
hope, bile mama tepek kat blog takde lah yang cakap bukan-bukan ye!!!
mama takde niat menunjuk-nunjuk, jauh sekali nak bagi orang iri hati ke apa taww.
bukan apa, masa peknenkan zahra dulu takde peluang nak buat semua ni.
takde pendedahan langsung.
skang ni, rezeki lil DZ..so, apa yg mama mampu buat, mama buat.
tuk kenangan jek...
jom..layan 'sebahagian' jek dari gambar-gambar yang ada.
yang lain, tuk tatapan kami sefamily jek.hehe


see...lil DZ sangat pemalu..
dia tutup muka dia guna tangan dia yg comel tu.hehehe
puas Dr buat macam-macam supaya dia alihkn tangan tu, tetap dia taknak alih.
ekceli, dia ada alih tangan dia dlm beberapa saat camtu. dapatlah kami nampak muka dia.hehehe


alolo...kiut je kaki dia...
tak sabaw nak peluk-peluk lil DZ...
nak pegang halus mulus tapak kaki dia.heee :D
harapnya, mama dapat peluang 'itu'...

dan...sila tengok anak panah!!!
Dr dah siap capture dah..hehehe

mama cuma mengharapkan, Lil DZ sehat sempurna...rupa, sifat, lisan,pendengaran dan akalnya dan lahir dari perut mama dengan selamat.itu jek.
kalau lah lil DZ betul-betul BOY, biarlah sempurna rupa,sifat kelelakiannya...
kalau lil DZ GIRL, biarlah sempurna rupa,sifat keperempuanannya...
amin..amin..ya rabbal..al..amin..

love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

alalalala..comeynye adek bby Zahra!!!jelas boleh nmpak ek siap 'anu' die sekali tuh..hihihih..kite pon eksited sgt nk buat scan 4D ni kali ni sbb mase Zara dulu benda2 ni mahal lagi..skang scan 3D ke 4D ni dh common dah..sape lah agaknye bagi komen tk memberangsangkan kat fb norly tu agaknye..=p..

tk sabar nk tunggu masuk 7 bulan..dokter tpt kite check-up tu nk buat 4D scan ni after 28th weeks jek..huhu

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: tu ar, eksaited kan??hehehe
dulu xde peluang nak buat. ni ada peluang, tak salah nak buat.cuma ada org yg salah ertikn maksud kte.heeee :D
ala, org tu bkn komen apa pun, CUMA dia cakap bb lil DZ ni muka JAWA jek.hikhik.tp tetaplah mama dia ni nak kecik ati padahal mmg jawa pun kan.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!