Friday, 19 November 2010

Tungku Herba, brand apa jadi pilihan?

tadi time lunch, mama gi carrefour ngan kak siti.
pas lunch kat KFC, terus jek jalan-jalan survey tungku herba.
aritu ada survey kat internet pasal tungku herba dan khasiatnya.
so, gigihlah nak try lepas deliver lil DZ nanti. masa dalam pantang.

ni antara yang mama survey...


tungku herba opah
Harga: RM30/pc
cara nak guna: kukus jek dlm pengukus 10-15minit


tungku herba leesa formula
harga: RM40/pc
cara guna: kukus dlm pengukus selama 10-15minit

yang berbeza cuma harga, mebi sebab jenama kot.hehe
tapi, mama kalau boleh nak cari tungku herba yang tak perlu kukus. cuma masukkan dlm microwave dan boleh guna, kan senang tuk ibu dlm pantang. leceh lah kalau nak kukus bagai.
korang tahu tak mana nak cari tungku herba yang tak perlu kukus?

masa survey-survey tu, nampak plak tungku herba muka ni...
tungku tuk kecantikan muka...
tapi, takde mama berminat.
dan..ada gak tungku herba tuk baby...
khas tuk baby yang kembung perut... kecik comel jek tungku herba baby ni, siap dimasukkan dalam beg uncang. lagipun kain yg diguna gambar kartun yg fancy, sesuai lah tuk baby kan...

tapi, mama tak plan pun nak beli tuk lil DZ.rasanya, minyak telon dah cukup kot.hehehe



love: mamazahra ^__^

3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

kite plak mcm berminat ngan sejenis tungku panas moden nih..tk taulah keberkesanan die same tak ngan tungku herba traditional..tp nmpak cm senang nk guna..kwn kata sebelum guna cume cas mcm cas nset tu jek..klu norly saje2 nk bace psl tungku tuh, refer link ni yek..=)

http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

armouris said...

lagi info tentang tungku di SIHAT SELALU - Tungku Sekarang Pakai Elektrik

bizmom said...

tungku herba kebanyakannyer mesti stim dulu..leceh...dan org kater xtahan panas....

mailah lawat website sy

www.mybizmom.com
http://faiezahfamily.blogspot.com

jgn luper follow yer

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!