Tuesday, 23 November 2010

Sibuk sangat ker?sampai perlu kerja lebih masa...

ekceli tatau nak bubuh tajuk apa.
kepala dah tak boleh nak pikir, badan letih, mata mengantuk.
dalam otak dah terbayang bantal & 2 buah hati yang dah lena tu.
hari ni letih sangat. dah lama sangat tak stayback kat opis sebenarnya.
rasanya, dalam tahun 2010 ni hari ni lah pertama kali mama balik lewat.
tak plan pun nak balik lewat. kiranya cam TERPAKSA balik lewat lah.bukan mama sengaja nak stayback kat opis tu pun.
kalo tak kerana, boss dah sound walopon kena gi training atau EL atau MC sepanjang assignment berjalan, jadual assignment tak berubah, deadline tetap sama.
so, oleh kerana team leader mama kena gi training selama 2 hari, esok dan lusa makanya, mama TERPAKSA stayback tuk siapkan kerja.sbb takut tak dapat nak kejar deadline.
tak cukup ke masa 8am smp 5pm tu?? bukan tak cukup, tapi takkan dpt kejar masa yg terpaksa mama abeskan tuk 2hari ni buat keje sorang-sorang. lagi pun, siang tadi bz dgn stock-count. dengan berpeluh-peluh dok kat store room.tak sempat nak buat keje-keje lain dah.tu pasal kena stayback tuk baca dan reply email, buat draft report dll.
kesian sangat-sangat kat buah hati pengarang jantung mama tu.
masa papa ambik mama tadi, kul 9.30mlm zahra dah nak hampir terlelap.
masa singgah kat KFC tuk tapau dinner, zahra dah lena diulit intan.
mujur, sampai rumah masa nak makan tu zahra terjaga. sempat dia makan 2bekas kecik whipped potato tu, terus sambung tidur lagi.
langsung tak sempat nak main-main ngan mama.huhuhu
sementara tunggu face mask kat muka ni selama 15-20minit, sempat type entry ni laju-laju.
pastu nak tidur dah.ngantuk sgt!!!
dah lama tak pakai masker atau pakai face mask sekalipun, muka pun dah naik kusam dan tak berseri.
oleh kerana nak kasi muka ni rehat sikit, pakailah face mask malam ni.pasneh, bleh tidur lena.

entry tuk cerita wiken dan tentang shopping brg lil DZ coming soon, K :)

nite all~


love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huu..mmg sadis klu terpaksa stayback kat opis..mcm kite lagilah..dhlah tinggal Zara kat taska..ade sekali tuh amik kol 8.15pm die dh tinggal sorang2 jek kat taska tu..kesiannnn...=(

lily azliyana @ mama zara said...

huu..mmg sadis klu terpaksa stayback kat opis..mcm kite lagilah..dhlah tinggal Zara kat taska..ade sekali tuh amik kol 8.15pm die dh tinggal sorang2 jek kat taska tu..kesiannnn...=(

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!