Wednesday, 10 November 2010

Papa berperang kat medan periksa...mama dan zahra???

Sabtu, 6/11/2010 papa ada final exam tuk paper QMT.
paper papa kul 9-12pm.
gigih bangun awal pagi 3 beranak,punyalah semangat nak hantar papa gi dewan periksa.hehehe
papa punya exam kat Dewan apa ntah nama, lupa dah mama.hikhik. yang pasti, dewan tu kat Seksyen 7, dekat jek ngan Poliklinik Syahirah.
kul 7 lebih dah gerak dari rumah. semangat dok mandikan Zahra pagi-pagi.mujur tak nangis anak dara tu.
sempat gi bekfes sekali ngan geng study group papa kat Restoren Alis.
pas bekfes, papa tumpang geng study group dia sampai depan dewan.mama ngan Zahra terus gerak ke...
tasik Shah Alam..
dah lama sangat tak bawak Zahra main kat playground.
lately, malas tul nak bawak zahra main slide waktu petang. dengan cuaca tak menentunya, dengan letih balik keje.
Sabtu tu, sementara tunggu papa eloklah kami abeskan masa berdua.hehehe

happy sangat budak ni dapat main slide..gelak jek dia

pastu lari-lari ajak mama main jongkang-jongket lak..

see...happy sangat smp gelak besar bile mama duduk main sekali.ekeke

pastu eksyen kemain dapat main mendalah ni...

seronok bile tengok zahra hepi...

jom, layan zahra photoshoot dulu..

senyum nampak gigi :)

wat muka lak dia..

sejam pertama jek, Zahra behave. pastu, dah start perangai dia. tak larat tul mama nak layan.
dia dah start tiru aksi budak yg lagi besar dari dia.
kalo budak tu berdiri atas buaian pun zahra ikut.
sudahnya, kul 10pagi mama ajak Zahra gi KFC, seksyen 13
mujur dia nak...
1st time makan bekfes kat KFC, boleh tahan gak eyh rasa nasi lemak kfc neh....
harga pun murah..
mama amik set nasi lemak +air milo =RM5 jek
kat KFC, zahra bedal sorang nasi lemak.
mama ratah ayam jek.
kul 11 lebih dah gerak keluar dari KFC tuk gi amik papa.
pas papa abes exam, terus gi mkan kat foodcourt Seksyen 2 dengan geng study group papa gak, Dir, Umbai & sorang lg tatau nama.heeee

mama juz makan ABC sepesel ni...yummy!!!
dah lama sgt teringin nak mkn ABC sepesel neh, dapat gak akhirnya.hehe
last mkn ABC ni masa zaman study kt UiTM dulu.sikit punya lama tau.dah dekat 4tahun...

laici tuk Zahra :)
mama ngan Zahra tak makan pun sbb masih kenyang mkn kat KFC.papa ngan kawan2 jek yg makan.
kul 1lebih dah gerak balik rumah.
letih melayan Zahra kat tasik tadi, sampai rumah terus pengsan 3 beranak.hahaha


love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huhuhu..mmg spesel sungguh ABC kat sek 2 tu yek..ni yg teringin balik nak makan ABC neh..b4 this tk pernah pon jejak food court sek 2 tuh..tungu papa Zara balik nanti nak ajak pi sanelah..=p..ade name kedai yg spesifik ke utk ABC yg best tuh..heheh

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: norly mkn ABC kt d'bubbles s27, kalo xsilap ada satu lg kedai ABC gak nama Pegaga, kwn norly ckp, ctu pun best gak..try la...tp, manis gila ABC ni.kena sulam air kosong...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!