Monday, 29 November 2010

Bila Isnin je, mulalah demam..huhuhu

hari ni mama selesema.
ekceli, dari semalam lagi.
agaknya sebab cuaca sejuk tak menentu kot.
asek lah hujan, berhenti, pastu hujan balik.
hidung ni takleh nak tune agaknya.hehe
bile isnin je, demam.asal isnin je demam.
tapi, mama kerja cambiasa aineh sbb 1hb hingga 3hb Dec, mama kena cuti sbb ibu zahra nak cuti.
bile ibuzahra cuti, mama kena cuti lah sekali sbb takkan nak biar cik Zahra jaga diri sendiri pulak kan.
apa nak buat eyh?3 hari tu...
rabu, mama ada BSP test, so terisi lah sikit.cuma boleh ke mama nak handle cik Zahra masa kat klinik??
khamis, mama ada appointment kt klinik kerajaan.kena bawak cik Zahra, boleh ke zahra behave.haih, risau tul mama.
jumaat nak lepak-lepak ngan cik Zahra la.kalo duit banyak, boleh gak gi Sunway Pyramid shopping barang lil DZ.tapi, kalo duit banyak lah...kalo takde duit, lepak kat rumah jek la.huhuhu

Sabtu lepas, SEPATUTNYA mama ada Maternity Photoshoot dgn geng cyberphotog.
punyalah semangat, pepagi bangun. mekap cantik-cantik.cantik kerr masalahnya??hikhik
pastu, gigih bangunkan zahra dan mandikan dia.sbb photoshoot start kul 9pagi.
elok jek, on the way nak gi shah alam.mama check henpon.dapat sms dari kak moon, bagitau PS cancelled. sbb kak moon sakit mata. meraung mama dalam hati.sedih sgt2, sbb dah excited gila babas.
tapi, nak buat camne kan???redha jek la, mungkin ada hikmah disebaliknya...
so, terus gi bekfes kat Restoran Khulafa Sek.7.pekena roti naan cheese & milo ice.
lepas tu, terus menghala ke Hospital Umra tuk check up 31weeks.
sekejapan masa berlalu kan??dah 31weeks usia kandungan mama. ada lagi 9minggu sebelum melahirkan lil DZ.berdebarnya...hehe
Lil DZ dah seberat 1528gm.semangat tul anak mama.hehe.but Dr Ummul cakap, berat normal.
kedudukan plasenta OK, air ketuban mencukupi.hasil scan tu menunjukkan baby 100% boy.tapi, mama masih kurang yakin. Kuasa Allah, tak siapa tahu kan. Lelaki atau perempuan mama tak kesah, yang penting baby sehat sempurna sifat dan akalnya. hasil check tu, pendek kata, semuanya OK.Alhamdulillah.
cuma Dr tak dapat nak print sebab ada problem sikit.huhu

mama masih hutang hasil 3D/4D scan lil DZ kan???
sok-sok, bile PC mama dah OK mama update.janji!!!!
skang ni, entry tanpa gambar sbb mama masih tak bleh nk upload gambar guna lappy papa.tatau nape.jangan tanya mama, sbb mama ni lembab sket bab komputer neh.hehe



love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye...bby dh besar dh..dh 1.5kg ek..wlu sndiri tgh preknen, tp still eksited ngan perkembangan bby org lain..hehehe..skjap jek dh masuk 8 bulan kan..tk lame jek lagi Zahra nk jadik kakak dah..=D

apepon, get well soon k norly..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: norly pun sama ngan lily.excited tgk perkembangan kwn yg preggie sama.hehehe
eksaited baca cerita derang dah setel soping brg baby..hehe
sekejapan je kan??cam xsangka jek...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!