Thursday, 28 October 2010

Simple Birthday Party tuk Nur Dhia Zahra

dah berkepam gambar besday party zahra yg simple neh mama perap.
sampai sebati semua rasa dan bau.hikhik
gambar semua takde watermark sbb gambar ni straight amik dari phone.
memula mama tak plan pun nak buat besday party tuk zahra.
tapi, sebab insiden yg berlaku dihari jadi zahra tu.
maka, mama buat lah jugak party yg simple tuk meraikan besday girl ni.
mama buat Sabtu 23.10.2010 lepas solat maghrib.
memula cuma nak ajak family ibuzahra, andak,kak hendon dan kak ngah mama jek.sebab derang jek lah yg duduk dekat-dekat rumah mak.
lagipun, mama tak larat nak masak banyak sangat.
tapi, papa suruh jek jemput adik-beradik mama yang lain.so, last minit tu mama jemput jugak.
makanan yang mama sediakan pun simple jek.
dah kata, simple party kan...

ni lah menu tuk hari tu..

wedges buatan sendiri & nugget ayam, cicah ngan sos cili & mayonis

bihun seafood yg mama masak sendiri jugak


satay yang mama beli jek kat DIY satay

chicken spagetty masak sendiri

big apple donut 12pcs

lengkung agar-agar sirap dan tembikai [dah abes dikerjakan zahra dan abg2 sepupunya ptg tu jugak.hikhik]
gambar besday girl.happy 3rd birthday sayang!!!mama love u so much.mmuuaahhh
[gambar gelap sbb amik guna henpon chokia.gambar yg terang sket ada dlm kamera abg ipar mama.ntah bile dia nak bagi ntah.hehehe]

pecan butterscotch,secret recipe tuk besday girl.yummehh!!!

mama,adik baby,BIRTHDAY GIRL dan papa :)

Zahra dan nenek

antara tetamu yg datang...kak hendon dan anak2,aminin&aula, family ateh dll

ibu zahra, andak nora & andak awi...

gambar lain, lenkali mama update lagi.
tgk gambar gelap gelita jek, dah hilang mood nak tepek.hukhuk

 



love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Oklah nih..ade jugak buat bday celebration utk Zahra..untung Zahra dpt mama rajin cam norly..klu kite, tk tentu rajin nak masak2 sume tuh..hihihi

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: rajin amendenya.pemalas yg amat.mujur kakak2 sedia hulur tgn.hehe
kalo asek ikutkn badan, mmg tak larat manjang.tp, sian sgt kt budak kecik tuh.kang dia ingt kte da xsyg dia sejak ada adik bb.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!