Thursday, 21 October 2010

Saat dan Ketika ni

ececeh, tajuk entry cam tajuk lagu jek.ekeke
saje jek layan jiwang karat memalam jumaat nan indah ni.
saat dan ketika ni.... zahra dah lena dibuai mimpi. skang ni, rajin tul bedak kecik tu ngigau time tidur.
ntah apesal ntah. ibuzahra cakap, sbb dia dah kurang tidur siang. sebab tu tidur malam smp mimpi-mimpi.entah lah..ye lah kot..
saat dan ketika ni jugak... papa baru nak lena.sok kalih kiri-kanan dari tadi.hehehe
papa kena tidur awal sebab sok awal pagi, papa nak bangun study tuk final exam.
papa nyer 1st paper 26-10-2010 neh.tengah gelabah lah tu.banyak lagi chapter tak cover.hehehe
orang dah lama tak study, bila jadik student semula gelabah gila lah nak exam.
hope papa dapat lah buat exam dia. semangat gila nak maintain 3.5 above CGPA dia. carry mark pun sebok dia maintain supaya dapat gak 3.5 semester ni.good luck,papa!!!

okeh, saat dan ketika ni...mama masih ngadap komputer. jakun sebab dah lama tak ngadap komputer. ye lah, dekat 3minggu takleh nak ON.windows problem.
malam semalam, bawak gi kedai tuyk install semula windows vista. tak pasal-pasal RM10 cina tu charge. lantaklah, janji leh ngadap internet memalam kan.hehehe
tapi, tauke cina tu ada gak cakap yang PC ni bebila masa akan rosak balik kalau tak reformat.
sementara dia hidup ni, tauke tu suruh buat back up.
punyalah semangat nak buat back up malam ni, papa pun gigih dok bawak kuar CD kosong nak burn semua harta karun dalam PC ni.sekali, langsung takleh nak burn.
bukan sebab CD jahanam ke hape, rupanya DVD/CD ROM ni takleh nak write.hampagas betul.
musnah harapan nak wat backup.
korang tau, apa yang patut mama buat?? copy semua harta karun dlm pendrive. maknanya, mama kena beli pendrive baru.pendrive yang ada ni, cuma 8gb.mana nak cukup.harta karun ni dekat 20gb. ada ke jual pendrive tuk 20gb??
atau..mama kena beli external hard disk?? skang ni, external hard disk leh dpt yg capacity dia besar kan??
duit bakal terbang lagi lah nampaknya ni..alahai..
baru berangan nak angkat beli Nokia C3 dan netbook.nampaknya, pendam jek la hasrat tu. kasi PC ni sihat walafiat dulu.huhuhu
dah, malas nak cerita pasal PC. lantak pi lah ngan PC neh.selagi bleh digunapakai, gunakan habis-habisan.hehe

meh imbas kenangan lalu.. ececeh, ayat skema disitu.ekeke
saat dan ketika ni... 3tahun lepas, 21-10-2007 mama baru jek blek beraya dari rumah adik-beradik mama, dan dok ngadap TV menyaksikan angkasawan negara mendarat dari angkasa lepas.
sambil-sambil papa urut belakang badan sebab dah mula sakit-sakit. pastu mak sapu kat perut minyak masak yang dicampur jerangau dan benglai sambil baca doa tuk kurangkan sakit,  sbb zahra dah mula mengeras dalam tummy mama...
teringat balik kenangan 3tahun lepas tu. terasa cepat betul masa berlalu...
sebab saat dan ketika ni... zahra dah besar panjang..tengah tidur lena atas katil mama.hehehe
esok.. 22-10-2010, tepat jam 5.05petang genaplah anak dara kesayangan mama, Nur Dhia Zahra binti Md Zahari 3tahun. macam tak percaya jek... **nilah, ayat tetiap tahun dok ulang bile tiba hari ulangtahun Zahra**
serius, mama macam masih tak percaya...anak yang mama kandung dalam perut selama 39minggu++, mama dah lahirkan dan dah besar pun. siap banyak pulak cakap sekarang ni
baru jap tadi, before dia tidur Zahra dok tanya ulang-ulang benda yang sama.hehe
masa Zahra lom pandai cakap last year, mama dok sibuk tanya bile lah Zahra nak pandai bercakap. tahun ni, mama pulak dah tak larat nak jawap soklan ulang-ulang Zahra tu.ekeke
kelakar bila ingatkan balik...
setiap tahun, mama harapkan yang terbaik tuk Zahra. rasanya, semua parent camtu kan?? bukan mama sorang jek kan...

tahun ni, mama jugak harapkan camtu..harap Zahra akan terus jadi anak yang terbaik buat mama dan papa, Zahra akan jadi kakak yang bertanggungjawab, jadi cucu kesayangan nenek, nenek jauh&atuk, jadi cicit kesayangan yoyot, jadi anak sedara kesayangan makcik&pakcik, jadi sepupu kesayangan dan jadi kawan yang baik... mama taknak Zahra garang-garang dengan orang yang tak berapa kenal, taknak Zahra buat muka sombong dgn orang yg jarang jumpa..mama nak Zahra ramah-tamah dan hormat orang tua..

okeh la, dah panjang sgt mama merepek ni, sok sambung entry tentang besday girl lagi eyh.samada mama buat atau tak besday party tuk zahra..tungguuuuu!!!

my lil sweet adorable princess ever!!!love u!!!

love: mamazahra ^__^

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

kena tmbah sket lagi..cam tak percaya yg skang dh preknenkan adek buat Zahra plak..ehehehehe..nway, Zahra nmpak sweet sgt ngan dress biru tuh..=D

shila ariff said...

happry 3rd besday zahra!!..semoga pnjg umur n murah rezeki...amin..n sihat selalu..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: hikhik..bkn lupa la..kan entry ni sepesel tuk beday girl, so citer adik baby len entry.egege

zahra tak suke dress tu, di nanges2 kalo mama paksa pakai dress.hahaha

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

shila: TQ aunty shila!!!amin..ya rabbal alamin...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!