Sunday, 31 October 2010

Kisah si Sabtu

siapa si Sabtu tu?
korang tak kenal?
mama pun tak kenal.hehehe
yang mama kenal Isnin je.hehe
my arwah bapak yang hebat lagi kacak bergaya.ekeke

Sabtu-30.10.2010, papa ada study group.kekononnya jadik mentor pada kawan-kawan lah.
oleh kerana carrymark dia paling power dikalangan kawan-kawan, maka kengakwan dia yang tak study lagi gelabah ayam sbb exam tuk paper QMT adalah sabtu depan. olehkerana papa seorang yang hensem baik hati, maka dia volunteer nak jadikan kengkawan protege.hikhik
so, semalam dari pagi-pagi morning(kul 9pagi) sampai ke petang(kul 5lebih) papa jadik mentor.
mama dan zahra??
lepak umah kak ngah mama tuk buat cookies.
13.11.2010 nanti, anak kakak sepupu mama berkhatan. kakak sepupu mama,kak hendon nak buat majlis sikit. so, mak dengan baik hatinya nak sponsor cookies tuk hidang atas meja.
makanya, anak-anak pompuan mak jadik mangsa keadaan.tak lah. kami ikhlas sebenarnya.
semalam, kami 5 beradik (Kak Anjang tak join sekaki sbb dia rewang umah jiran dia) bertungkus-lumus buat 6 jenis cookies. biskut kelapa, biskut coklat,biskut cornflakes oren, semprit, dahlia & tat jem.
macam nak patah pinggang okeh. mama siap berlunjur bagai sebab kaki dah cramp duduk mengacu cookies.letih yang amat dengan zahra dok aseklah bergaduh dengan kazen2 dan anak2 sedara dia. sekejap-sekejap menangis.geram jek.

malam pulak, kami gi melawat baby mia yang kiut,anak dara kesayangan kawan blogger, Eida.
sila salahkan mama sebab mama langsung tak ingat nak bawak keluar kamera cikai mama tuk snap pic Mia.bad me.bad me!!!
takpe, mama berjaya cilok pic Baby Mia tuk korang dari FB mama dia.hikhik

[ni Mia masa baru lahir]

semalam, baby Mia dah lain sket muka. pakai pinky lagi.mmg terserlah ke'gegel'annya.teringat masa Zahra baby dulu.hikhik
tapi, mama langsung tak sempat nak dukung dan gomol-gomol baby Mia. dengan papa nak cepat sbb ada emergency kat opis dia, dengan zahra nak itu-ini,dgn sedara-mara Eida dok gilir-gilir dukung baby Mia.
takpe, next time, mama jenguk lagi.
eida a.k.a ninot,panggilan family mama tuk eida. eida ni, bukan jek kawan tuisyen mama, dia gak sepupu kepada abang ipar mama. sebab tu kami bleh rapat.dan kebetulan pulak, kawan-kawan sekolah menengah ninot adalah kawan2 sekolah rendah mama.hehehe
hope, persahabatan kami bersambung ke anak-anak kami pulak.heee :D

balik dari umah ninot, mama dan Zahra terus tidur, dan papa gi opis tuk setelkan emergency tu.bukan papa tu pasukan penyelamat ke hape.papa kan coordinator warehouse, if anything berlaku kat warehouse papa kena bertanggungjawab. papa balik dari opis kul 2lebih.mama dah selamat beradu.sedar-sedar,papa dah terbongkang atas katil Zahra sbb mama & zahra dah kongker katil.hikhik

apa kami buat Ahad??next entry lohh...
nanti takde story-mory nak habaq kat korang plak.hehe






love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

ooo..kire sedara gaklah eida ngan norly ek..dari dl nk tanye korang ni member satu skolah ke, or pnh keja seopis ke sbb nmpak agak close kan..hihi..

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lily: kire sedara gak lah, even kalo ikutkn agak jauh pun.tp,family norly ni mmg jenis rapat dgn adik-beradik atau sedara-mara ipar-duai. tambah plak, pernah tuisyen sama kan ngn eida.tu yg tambah rapat.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!