Monday, 11 October 2010

Besar sangat, kecil sangat atau sedang-sedang je??

lately, ramai betul yang komen tentang perut mama.
tak kiralah, kawan-kawan kat FB, belog atau kawan-kawan yang jumpa face-to-face.
semua komen tu merisaukan mama.
ada yang cakap besar, da gak yang cakap kecik. takde pulak yg cakap sedang-sedang jek.
aduhai, risau gak mama ni...
ye lah, walopon ni 2nd pregnancy tetap mama risau.
mama tak perasan pulak, samada perut kali ni besar atau lebih kecik dari masa peknenkan Zahra.
mama mengandungkan Zahra tahun 2007, skang ni dah 2010.mana nak ingat ye tak??
lagipun, masa ngandungkan Zahra mama tak banyak snap gambar.
kalo ada pun kat kamera kakak-kakak mama atau kamera kawan-kawan.
korang ada tak simpan lagi gambar mama masa peknenkan Zahra??mebi masa kita attend wedding kawan sebatch kita ke???
kalo ada, bleh send pada mama tak???mama nak buat perbandingan.
kalo ikutkan scan last month tu, berat baby OK.normal tuk baby 20++weeks. tak besar & tak terlalu kecil. dan ikut ukuran rahim pun OK.
mama akan scan lagi 17-10-2010 ni. appointment kat UMRA. tak sabar nak tengok adik baby Zahra...
nak suruih Dr Rafi/Dr Ummul check sekali berat & pembesaran baby.kasi lega sikit hati mama...
ok, mama bubuh gambar terbaru mama, masa ni 23-24weeks la..
korang rasa, besar sangat, kecik sangat atau sedang jek perut mama ni???


bb dlm tummy =23++ weeks



[bb dlm tummy =24weeks]


[bb dlm tummy =24++ weeks]

kowang rasa, besar sgt ke perut mama???
atau mungkin sebab mama gemuk, tu yg nampak besar sgt perut mama ni??
ntahlah...selagi ukuran rahim OK dan berat baby dlm tummy OK, mama anggap semuanya OK jek...

love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

oklah ni rasenye norly..dh 6 bulan dah kan..cume klu nk banding ngan kite, mmg nmpak besar gakla perut norly..sbb dulu time preknenkan Zara, mmg perut kecik giler smpai dokter pon tegur..hehehe..yg kali ni baru 4 bulan lebih pon still kecik gak..agaknye sbb kite spesis badan besar, so susah nk nmpak tang perut naik tuh..kekekeke

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

xkesahlah lily.janji ukuran rahim & berat bb OK, dah syukur dah..
norly mmg gemuk sikit compare ngan masa peknenkan zahra, so sbb tu perut besar sikit kot.ntahlah...

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!