Friday, 23 July 2010

Belly Belt Combo Kit

apekebendanya belly belt combo kit neh?
ekceli, belly belt ni digunakan oleh ibu-ibu mengandung.
kirenya sebagai alternatif tuk ibu mengandung yang tak nak spend banyak duit tuk beli maternity wear lah. [kedekut gak mama neh!!ekeke]

Want more choice in your maternity wardrobe and don't want to rush out to buy huge maternity clothes the moment you can't button your jeans Use a Belly Belt! [jimat weyh!!!]
Invented in Australia, and officially endorsed by the Australian Society of Independent Midwives, the Belly Belt allows you to continue to wear your favourite jeans, trousers, shorts and skirts for the majority of your pregnancy. [so, blehlah TETAP pakai levi's jeans masa mengandung.tapayah pikir nak beli maternity jeans.hooyehh!!] .It's also ideal for using after the baby is born until you can fit into all your old pre-pregnant clothes again. [sesuai tuk org yg payah nak turun berat badan time dlm pantang,cam mama neh.egege]
Belly Belt Combo Kit
Whether the waist band has a button, clasp or side fastening, this kit allows you to look great in your own clothes throughout pregnancy.
The Belly Belt Combo Kit contains:
2 sizes of Belly Belt button-up
2 sizes of Belly belt Slide
3 polyester/cotton panels (blue, black and white) to cover the gap


cane nak pakai mendalah neh???
cam ni...
senang jok...
mama beli belly belt combo kit ni dari Littlewhiz. tp, mama tak beli online, mama gi beli terus kat kedai derang kat Setia Alam.tak jauh pun dari umah mama.

sementara peha & muntot ni belom mengembang dgn jayanya, bleh lah pakai belly belt neh.tapayah spend byk duit beli maternity pants.suar keje pun masih boleh dipakai dgn adanya belly belt neh.

bape rege??
mama dah survey kat kat beberapa maternity wear boutique cam modernmum, 9month.tapi, derang takde jual mendalah ni.yang ada kat mothercare & littlewhiz jek.dan harga kat littlewhiz neh adalah lebih murah berbanding mothercare.kalo korang byk duit, boleh jek beli kat mothercare.tp, mama ni, kalo ada yg lebih murah tapi jenama yg sama.baik amik yg murah.boleh jimat duit.hehe



love: mamazahra ^__^

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

baru tau ade mendalah mcm nih..ehehehe..jakun tak..tp still nk beli suar maternity baru sbb tk mau pakai uniform kerja nih..wktu preknen mcm nilah baru ade can nk pakai baju biasa..hahahaha

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

@lily azliyana @ mama zara

oyeke...lily ada uniform keje.a'ah,kan time peknen lah nk bergaya.hehe

tp, cam norly yg xde uniform ni, bajet besar nak beli byk suar maternity yg baru.tu yg mencari alternatif lain tuk menjimatkan duit.hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!