Sunday, 2 May 2010

Tolong Senyap

wahh!!tetiba!!!
takde angin, takde ribut..tetiba suh orang senyap.pehal???ape kes??
takde lah...
mama kan dah lama menyepi dari dunia belog ni.
bukan takmo hapdet, tapi...
mama tak sempat nak hapdet..

neway, 1st of all...nak ucap syukur Alhamdulillah...
mak mama dah pun discharged.
walopon mak masih belom berapa sihat, tapi dari sedi medical, mak mmg dah semakin sehat.
biasalah, bila mak dah berumur 28tahun plus 40 tahun pengalaman neh, dah tentu tak sehat cam zaman muda2 dulu kan...
apapun, syukur mak tak lagi ditahan di wad.

skang ni, mak berehat2 kat umah.
boleh ke rehat???
dengan cucu dia yang lasak bukan main tuh..sapa lagi???zahra lah..
sejak nenek dia balik, dok panggil nenek tak sudah2..windu la tuh!!heee ^__^

semalam, kul 12tghari dah balik dari spital.
tapi, olehkerana penat menunggu urusan pengeluaran mak, petang tu kami 3beranak berehat jek kat umah.
walopon ada banyak jemputan kenduri.huhuhu
tak dapek la nak pergi kan.
pak sedara dua2 belah (mama & papa) ada wat kenduri kawen.
belah mama, Paman Moh kawenkan anak bongsu dia, Zailiza a.k.a Dara.
belah papa pulak, Wak Nan kawenkan anak pompuannya, Suzi.
so, lepas maghrib kami jengah gak la kenduri kedua2nya.
gi umah Paman Moh dulu, kendian gi umah Wak Nan pulak.
kalo tak gi kang, kata apa pulak kan.
nasiblah Kak Andak mama datang, dapatlah dia tengok2kan mak sementara mama di kenduri kan..

hari ni pulak, dah berjanji ngan GIADian nak ziarah newborn baby En.Razman, Iris Maryam Qistina.
ekceli dah lama wife En. Razman bersalin, ujung bulan March aituh.
tapi, baru berkesempatan nak jenguk aineh.hehehe
comell banget.
tapi, sowi lah... langsung tak sempat nak snap pic sbb terlalu khusyuk ngadap mee goreng yg superb dan roti jala+kari ayam yg mabeles.
siap tambah2 tu...bukan mama tau!!!derang lah..hahaha.sila percaya okeh!!!mama tak tambah punn...hikhik

sejak akhir2 ni, belog ni senyap sunyi jek dari dihiasi gambar2 cun kami.hikhik
so, layyyannnn!!!!
gambar otw gi umah En.Razman siang tadik...

kami yg sama2 gebu tembam bambam

papa jugak yg semakin berisi.hikhik ^__^

kami lagi...masih belum puas tatap wajah kami???
jangan marah haaa!!!!
p/s: esok papa cuti.cuti ganti sbb 1st May jatuh hari Sabtu.jeless neh!!! nak cuti gak aci tak????ekekeke


love: mamazahra

4 comments:

Alya said...

norly en suami awak tu tak berisi pun......jeles la tu ye.....

jangan marah.....

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

@Alya

ekceli, dia dah berisi compare mase baru kawen dulu la.
nak jeles apanya, berisi ke keding ke, dia totapp menjadi poojaann hatiku..ekekeke

lily azliyana @ mama zara said...

yeyey..kite pon esok dpt cuti ganti jugakkkkk...hehehehe

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

@lily azliyana @ mama zara

hadui, ni yg jeles neh.
ni yg rasa cam nak keje semula ngn company foreigner neh.hukhukhuk

aci x kalo amik 1/2day leave??nak spend masa ngn en.hubby..hehe

Kalau SUKA, boleh KLIK eyh!!!